avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate - declaratie de recunoastere minor, refuz de punere in aplicare la Starea civila

Doamnelor si Domnilor avocati va supun atentiei urmatorul caz la care astept un raspuns

Am fost la notariat am dat declaratie de recunoastere a copilului am fost singur intrucat am inteles ca ma pot duce doar eu fara mama baiatului insa cei de la oficiul judetean de stare civila de la drobeta turnu severin refuza sa pouna in aplicare declaratia notariala ce trebuie sa fac in acest caz ?
Menţionez că orice recunoaştere făcută prin înscris autentic notarial, fie declaraţia de recunoaştere, fie partea din testament cuprinzând recunoaşterea, este irevocabilă şi de natură să producă efecte imediate. Astfel, potrivit alin. 2 din art. 416, dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic - se înţelege declaraţia notarială - o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă. eu am 29 ani
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:49, 18 Decembrie 2014
Domnule, inca o data, daca dvs faceti o cerere si nu se aproba din pricina unui motiv, starea civila sa isi exprime pozitia in scris , motivata pe lege ca dvs sa va puteti adresa instantei.
Trimiteti si un e-mail la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, ei coordoneaza activitatea serviciilor de stare civila: depabd@mai.gov.ro. Intitulati-l Reclamatie , scrieti detaliat si concret (obligatoriu cu nume) problema pe care o aveti si cereti solutia la situatie.
Va rog frumos sa il puneti si aici pentru ca nu sunteti singurul in aceasta situatie. Nu cred ca va dura mai mult de 30 de zile sa il primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Jaded1974 Jaded1974 Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, nu este recunoscut. Tatal ameninta cu proces de stabilire a paternitatii si cu test adn. Este posibil? (vezi toată discuția)