avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura la succesiune

buna ziua, intrebarea mea este: pot imputernici pe sotul meu ,cu care sunt de-altfel casatorita si cu care traiesc in buna intelegere, pentru a ma reprezenta la deschiderea si pe tot parcursul succesiunii care urmeaza sa o facem in urma decesului tatalui meu ? daca da, aceasta procura poate fi facuta la orice notariat? va multumesc!
succesiunea nu poate fi deschisa prin reprezentare decat in instanta
multumesc frumos pentru raspuns stimata doamna! de fapt nu stiu care este procedura la notar, succesiunea (care se incadreaza in termenul de 1 an - decesul a survenit in 29 iulie ac-) poate fi deschisa de oricare dintre mostenitori iar apoi vor fi citati la un termen ulterior toti mostenitorii, sau poate fi deschisa si dezbatuta in acelasi timp?
poate fi deschiza si dezbatuta in acelasi timp. toti mostenitorii trebuie insa sa fie de acord si prezenti personal la notar. daca nu se inteleg se ajunge la instanta si doar acolo puteti fi reprezentata de avocat
va multumesc frumos. in cazul meu mostenitori suntem : mama mea, trei copii ai fratelui meu decedat in 1996 si eu , fiica. nepotii mei sunt de acord sa faca declaratii de renuntare la drepturile lor de succesiune dar sa primeasca pentru aceasta , din partea mea, despagubire baneasca . practic este vorba de 250mp curte si o casa de 2 camere din 1972, care ar fi cotele care ne revin?
Moştenitorul care, din diferite motive, nu se poate prezenta la dezbaterea succesiunii prin notariat, are posibilitatea să încheie o procură notarială în formă autentică prin care să desemneze o altă persoană să îl reprezinte în cadrul procedurii succesorale notariale.
În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi din moştenire, restul de un sfert, revine mamei Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator

Alte discuții în legătură

..neintelegere familiala... alex83 alex83 buna ziua...la ce se refera asta:În concurs cu soţul supravieţuitor, descendenţii defunctului, indiferent de numărul lor, culeg împreună trei sferturi ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, In cazul succesiunii, daca mostenitorul legal este bolnav atat fizic cat si mintal poate sa mosteneasca fiul mostenitorului?Si daca nu care ar fi ... (vezi toată discuția)
Succesiunea unei masini sabin cj sabin cj Dupa moartea sotului vaduvei si celor doua fete le-a ramas printre altele un autoturism. Nu avem nici o problema cu familiile celor doua fete si ne intelegem ... (vezi toată discuția)