avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza contractuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza contractuala

Se poate ca SC x SRL, prin contract, sa stabileasca care sunt tertii garanti sau una dintre celelalte societati ale SC x SRL, si in cazul in care SC debitoare nu isi achita datoriile, sa te poti indrepta catre tertii garanti sau una dintre celelalte societati ale SC x SRL pt recuperarea datoriilor?
Daca da, ce clauza treci in contract? Exista un contract anume? Si apoi cum iti recuperezi datoriile de la garant/alta societate a SC x SRL?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandra-S29027 , utilizator 20:15, 7 Decembrie 2014
in principiu da. insa ca sa vi se raspunda la cazul concret trebuie cunoscut cazul concret.
Ideea este ca in ultimul timp multi clienti ai SC x SRL nu isi mai pot achita datoriile - intra in insolventa- insa reprezentantul societatii cu care avem noi contract si careia ii furnizam produsele (cea care este in insolventa) are mai multe societati, si cred ca nu pot intra toate in insolventa in acelasi timp.
Astfel, intrebarea este:
Este legal ca prin contract(sau prin ce anume?) sa se poata stipula o clauza in care, practic, sa se specifice ca in cazul in care SC z SRL nu isi achita datoriile din x motive noi ne putem recupera datoriile de la una dintre celelalte societatii ale sale. Presupun ca e ca si cum ai specifica exact cine este garantul in cazul neplatii.
Daca se poate, imi puteti specifica exact ce treci in contract? Exista un contract anume?
Si apoi, in caz de neplata (BO refuzat la banca pe lipsa disponibil), cum iti recuperezi datoriile de la garant/alta societate a SC z SRL?
Sper ca m-am facut inteleasa si sper sa primesc un raspuns.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
Alexandra-S29027, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare datorii ramy84 ramy84 sc \'\'x\'\' srl este debitoarea sc \'\'y\'\' srl sc \'\'y\'\' srl este debitoare a sc \'\'z\'\' srl. Daca sc \'\'y\'\' srl da faliment, care este procedura ... (vezi toată discuția)
Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)
Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)