avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O SC isi poate deschide in strainatate, punct de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O SC isi poate deschide in strainatate, punct de lucru, filiala, sucursala, sediu secundar?

O SC isi poate deschide in strainatate (UE) filiala, punct de lucru,, sediu secundar, sucursala, sau reprezentanta?

In statut scrie ca societatea isi poate deschide filiale, sucursale, puncte de lucru, reprezentante sau orice alt sediu secundar in aceeasi localitate, precum si in orice alta localitate din tara si strainatate.

Care este diferenta dintre toate variantele enumerate mai sus?
Si care va fi situatia ulterior, primeste acolo vreun cod echivalent cod fiscal sau trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva si atunci primeste vreun cod de tva?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
alina240, utilizator
In principiu, societatea poate deschide filiale sau reprezentante oriunde in lume. Concret, depinde de legislatia statului in care intentionati sa activati. Filiala va fi, in fapt o SC infiintata in statul respectiv, in vreme ce reprezentanta presupune doar existenta unui sediu permanent in acea tara si inregistrarea fiscala acolo.
se poate deschide o filiala .Trebuiesa ne specificati si in ce tara vreti sa deschideti aceasta filiala pentru a va ajuta cu legislatia don tara respectiva.
Se doreste deshiderea unui punct de lucru in Ungaria. Ca forma de organizare punctul de lucru este mai avantajos,nu,avand in vedere ca fiscalitatea este mai mare in Ungaria si asa s-ar supune legilor fiscale romanesti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal international ?!... FLORIN RADU FLORIN RADU dragi colegi, apelez la cunostintele vostre, intr-un domeniu pe care nu il cercetez si la care ma pricep, deci, prea putin. intrebarea este: exista un \"cod ... (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)