avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale COD FISCAL INTERNATIONAL ?!...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

COD FISCAL INTERNATIONAL ?!...

dragi colegi, apelez la cunostintele vostre, intr-un domeniu pe care nu il cercetez si la care ma pricep, deci, prea putin.
intrebarea este: exista un "cod fiscal international", care sa permita unei SC romanesti sa isi deschida un sediu (secundar) in alta tara (in speta, spania) ?!
precizez ca nu stiu daca aceasta este denumirea corecta (cod fiscal international). cu alte cuvinte, intrebarea e: ce conditie trebuie sa indeplineacsa o SC romaneasca pt a putea sa isi deschida un sediu in spania ?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 08:47, 2 Noiembrie 2009
consider ca pentru a deschide o filiala/ sucursala a unei societati romanesti in strainatate trebuie sa indepliniti cerintele legislatiei ( legislatie care priveste societatile comerciale) tarii in care doriti sa faceti acest lucru. dupa indeplinirea conditiilor formal-administrative activitatea societatii se va supune legilor tarii in care functioneaza.
Exista o reglemetare fiscala comunitara si multe din prevederile acesteia sunt preluate in legislatia national-vezi codul fiscal
In problema dvs., infiintarea unui secundar al unei SC romanesti in Spania este supusa legislatiei din Spania dar si legislatiei romane
- SIMPLU: ESTE VORBA DE CODUL NOSTRU FISCAL - DOAR CA avand RO in fata cifrelor arata ca societatea este inregistrata in ROMANIA, - in scopuri de TVA.
La inregistrare - la completarea anexei 1 trebuia bifat aceasta casuta, daca nu s-a facut puteti sa o faceti prin declaratia 010 - vector fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sc isi poate deschide in strainatate, punct de lucru, filiala, sucursala, sediu secundar? alina240 alina240 O SC isi poate deschide in strainatate (UE) filiala, punct de lucru,, sediu secundar, sucursala, sau reprezentanta? In statut scrie ca societatea isi poate ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar netu_ologu netu_ologu suntem un srl cu obiect de activitate transport rutier de marfuri. avem sediu social in RO . putem deschide un sediu/ un punct de lucru / o filiala in UE( ... (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)