avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire datorii

Buna seara,
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum se face succesiunea daca o persoana a mostenit pe langa un bun imobil si datorii bancare care nu sunt asigurate?
Cel mai recent răspuns: Alexurdea , utilizator 20:12, 7 Decembrie 2014
Se culege atât pasivul cat si activul, in caz de acceptare a moștenirii.
Asta am inteles si multumesc frumos pentru raspuns, dar as vrea sa stiu daca intai trebuie platit pasivul ca sa se poata face succesiunea pt ca asa am mai auzit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile părinților, efectele asupra copilului: ar putea fi obligat vreodată să le plătească? whitecamelia whitecamelia datele problemei: parintii au datori f mari la banci, imposibil de platit vreodata parintii nu au nici un bun mobil sau imobil intrebare: copilul lor va ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul bancar dupa moartea celui care l-a contractat? hingheru hingheru Am o intrebarare: un parinte a facut un credit de nevoi personale, creditul are asigurarea de viata obligatorie, parintele a decedat, copii trebuie sa ... (vezi toată discuția)