avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere suplimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere suplimentara

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Are dreptul la deducere suplimentara o mama a carei fiica in varsta de 20 de ani beneficiaza de pensie de urmas dupa tatal decedat in valoare de 350 lei si fiind studenta primeste si bursa de 280 lei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 8 Decembrie 2014
Nu are dreptul , intrucat depaseste suma de 250 lei prevazuta in Codul fiscal.

art.56 C.fisc.:
....
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale m50maria m50maria AM un salariu de 1400 lei si un copil student in intretinere care are o bursa de merit de 290 lei,intrebarea este daca in acest caz beneficiez de deducere pt ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil minor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Daca copilul minor provine din casatoria anterioara a sotiei, actualul sot si tata beneficiaza de deducerea suplimentara ptr copilul minor ... (vezi toată discuția)