avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... A doua casa reprezinta \\"un venit impozabil\\"?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

A doua casa reprezinta "un venit impozabil"?

Buna ziua.
Vreau sa cumpar o a 2-a casa si as vrea sa stiu daca acest lucru este considerat ca fiind un venit suplimentar chiar daca nu voi realiza un venit de pe urma lui prin inchiriere sau alte mijloace.
Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: george_adc , utilizator 17:30, 8 Decembrie 2014
un venit impozabil nu...doar un bun extraimpozabil, pentru care veti achita un impozit pe cladire marit cu 50% fata de unul normal. Atata vreme cat nu obtineti venituri impozabile declarate la fisc, pe baza acestui bun, nu aveti nici o alta noua datorie catre CAS
Nu in sensul la care va ganditi ci se va impozita suplimentar la impozitul pe constructii.
Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta impozitul se majoreaza astfel: cu 65% pt prima cladire in afara celei de domiciliu.
Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri miha5 miha5 Stiu ca in anii precedenti daca am mai multe cladiri- in cazul meu 7 apatamente si 3 case- eram scutita de plata impozitului majorat daca aveam contracte de ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe cladiri Haralambie BARBU Haralambie BARBU Stimate Doamne, Stimati Domni, Cu respect, va adresez rugamintea de a-mi comunica punctul dumnevoastra de vedere asupra urmatoarei spete: In baza unor ... (vezi toată discuția)