avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ajutor,va rog,dati-mi sfaturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ajutor,va rog,dati-mi sfaturi

Buna seara.Am incheiate doua contracte de leasing,unul din 2007-noiembrie,celalalt din iulie-2008.In luna februarie a acestui an,am facut o cerere de amanare a ratelor pe 3 luni(m-a sfatuit cel de la banca,eu cerusem o reesalonare) si de atunci...numai stres si...nimic concret.In prima luna au venit facturile,la care, cel ce se ocupa de contract,a spus sa stau linistit,ca se face storno.Dupa o alta luna a venit factura cu 600 ron penalitati ca nu a fost platita la timp.o.k.-am achitat-o ca nu aveam ce face,si inca doua de atunci,de aceasta data la termen.Saptamana trecuta mi-a zis ca s-a aprobat dosarul,dar mi-a mai cerut alte o mie de acte.Dupa ce le-am dus si pe acestea,astazi m-a chemat sa facem o cerere reactualizata si sa mai astept cateva zile.O fi pt.ca legea prevede solutionarea cererilor in 30 zile,si in cazul de fata au trecut deja 3 luni?Pe ei i-am intrebat,mi-au raspuns ca asa se procedeaza.Si tot astazi a mai venit si o factura,pe care eu am platit-o,si la ei nu ajunsese,si acum nu mai pot face nimic.Ma obliga sa o platesc pana maine,si sa ramana in contul lunii in curs.(in mod normal,data scadenta este pe 10 ale lunii).Eu ce pot sa fac,ca din luna februarie ma tot chinui sa aman vreo rata,din cauza ca nu mai pot strange banii la timp.Este corect ce se intampla?Am recitit contractul si sunt puse numai clauze in avantajul bancii.Printre acestea,este o clauza prin care se poate rezilia contractul la cererea utilizatorului,daca finantatorul incalca contractul.Credeti ca am vreo sansa sa cer rezilierea contractului?Multumesc anticipat si va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: logicplay2 , utilizator 22:30, 3 Iunie 2009
Din pacate e greu sa primiti raspunsuri pertinente atata vreme cat contractele nu sunt citite de cineva care stie sa le citeasca.
Raspunsuri generale nu pot fi date intrucat fiecare societate de leasing are clauzele ei .. dincolo de cele generale.
Va recomand sa mergeti la un cabinet. Costurile unei consultaii sunt infinit mai mici decat cele generate de starea dvs. de pasivitate.
multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
sunt curios sa stiu cam cit este onorariu pentru o contestare a unui proces verbal de contraventie (politia rutiera) valoarea amenzii platite in 48 ore fiind de 650 ron.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing cu probleme cristi kit cristi kit Buna ziua.am incheiate 2 contracte de leasing cu B.T.Leasing,unul in decembrie 2007,si celalalt in iunie 2008.Pana in luna februarie 2009 am platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing djtelefon djtelefon In cursul anului 2008 luna martie am incheiat un contract de leasing cu societatea Motoractive Leasing. Din cauza situatiei economice in anul 2009 sa ajuns in ... (vezi toată discuția)
Intrebare: abuz / evaziune fiscala - leasing maque maque Buna seara, De ceva vreme, mai exact din luna februarie a acestui an ma confrunt cu o problema cu firma de leasing prin care am achizitionat un autoturism ... (vezi toată discuția)