avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenitor

Buna ziua,

Fratii mamei mele nu au dezbatut mostenirea dupa decesul bunicilor(acesta intimplindu-se cu multi ani in urma,decit proprietatea casei cu terenul aferent, ramiinind deci terenul extravilan nedezbatut. La retrocedarea terenurilor dupa revolutie au convenit doar verbal, impartirea respectivelor loturi de pamint.Mama a platit impozit pe pamintul primit(0,5ha) catre primaria comunei astfel:pe chitanta emisa era trecut proprietarul pamintului, in speta bunica, cu mentiunea ,,platita de ....fiica acesteia''.Acum unul dintre frati revendica respectivul teren: motivul cel primit de el este mai neproductiv.Mentionez ca mostenitori sunt 7 frati, unii decedind intre timp.

Intrebarea mea este daca , chiar fara dezbatere, acesta poate revendica terenul singur , atit timp cit mama a platit taxe si impozit pentru el.

Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Teren fara acces, drept de folosinta. Anghelinei03 Anghelinei03 Buna ziua, Bunica mea vrea sa faca impartirea terenurilor pe care le are. Mie mi-ar revenii un teren aflat in gradina casei ei ( bunicii) parintesti , teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune neefectuata serpiko serpiko Situatia , pe scurt, este urmatoarea: 4 frati, 3 in Bucuresti, unul in Dolj cu parintii, la tara. Batrinii au murit pe rind, la distanta de citiva ani. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)