După moartea bunicului, tatăl meu și sora lui au decis să împartă pământul între ei, însă nu au făcut dezbaterea oficială a moștenirii. Copiii surorii tatălui meu și-au împărțit apoi pământurile între ei, iar unul dintre ei i-a vândut o parte tatălui meu.
Acum, după mai bine de 10 ani, timp în care tatăl meu a plătit impozitul pentru întreaga moștenire nedezbătută, el a fost chemat în instanță. Sora lui a inițiat un proces de uzucapiune pentru a revendica pământul vândut de copiii ei, precum și partea pe care o stabiliseră inițial între ei. Motivul invocat este că tatăl meu nu are grijă de terenuri.
Întrebările mele sunt:
Poate sora lui obține aceste terenuri prin uzucapiune, chiar dacă tatăl meu nu este de acord?
Se pot face acte de vânzare-cumpărare pentru un teren dacă moștenirea nu a fost dezbătută între frați?
Mostenire
anamaria3678
Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu?
Danu2610
Bună ziua!
Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea...
Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)