avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea intre frati fara a mai dezbate mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea intre frati fara a mai dezbate mostenirea

Bună ziua,

După moartea bunicului, tatăl meu și sora lui au decis să împartă pământul între ei, însă nu au făcut dezbaterea oficială a moștenirii. Copiii surorii tatălui meu și-au împărțit apoi pământurile între ei, iar unul dintre ei i-a vândut o parte tatălui meu.

Acum, după mai bine de 10 ani, timp în care tatăl meu a plătit impozitul pentru întreaga moștenire nedezbătută, el a fost chemat în instanță. Sora lui a inițiat un proces de uzucapiune pentru a revendica pământul vândut de copiii ei, precum și partea pe care o stabiliseră inițial între ei. Motivul invocat este că tatăl meu nu are grijă de terenuri.

Întrebările mele sunt:

Poate sora lui obține aceste terenuri prin uzucapiune, chiar dacă tatăl meu nu este de acord?
Se pot face acte de vânzare-cumpărare pentru un teren dacă moștenirea nu a fost dezbătută între frați?

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Mostenire anamaria3678 anamaria3678 Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu? Danu2610 Danu2610 Bună ziua! Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea... Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)