avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Efectele amnistiei conform noului Cod de procedura ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Efectele amnistiei conform noului Cod de procedura penala

In vechiul Cod Penal, existau urmatoarele faze procesuale: urmarirea penala, actele premergatoare si judecata propriu - zisa. In noua reglementare, a disparut etapa actelor premergatoare si a aparut etapa camerei preliminare. Care sunt efectele produse de amnistia intervenita in faza procesuala noua?:sorry::sorry:
Gresit, in legislatia trecuta procesul penal avea 3 faze: urmarirea penala, judecata si executarea hotararilor judecatoresti definitive, in timpul actelor premergatoare nu era inca declansat procesul penal, in legislatia actuala, procesul penal are patru faze: urmarirea penală, care se desfasoara cu privire la fapta imediat dupa sesizare, şi apoi cu privire la persoana, camera preliminara, judecata, in prima instanta si, eventual, în calea de atac a apelului şi executarea a hotararii judecatoreşti definitive.
Ca efect, daca intervine in timpul procesului penal, amnistia inlătură răspunderea penală pentru infracţiunea săvârşită, dacă intervine după condamnare, ea înlătură şi executarea pedepsei pronunţate, precum şi celelalte consecinţe ale condamnării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncpp d_nelu d_nelu Buna ziua, o nelamurire: in prezent procesul penal are 3 faze, conform ncpp se introduce printre altele judecatorul de camera preliminara, aceasta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Amnistia oana-teodora oana-teodora Cand intervine amnistia? In ce situatii? (vezi toată discuția)
Solutii in camera preliminara (dupa recunoastere) munliv munliv Am comis o fapta în 2008.art215 al 123 cu aplic art 41 sunt citat încamera ppreliminara. Eu am recunoscut fapta .ce se iîntâmplă în camera preliminara (vezi toată discuția)