avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara; tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara; tagada de paternitate

buna seara . sotul meu plateste pensia alimentara baiatului sau in varsta de 14 ani.el a fost obligat sa plateasca 150 roni pe luna. a platit aceasta suma pana acum cateva luni chiar daca este convins ca baiatul nu este al lui. fosta lui sotie este o femeie care ii place sa aiba si alte relatii extraconjugale, fapt ce a fost facut si in timpul casniciei cu el. am vazut si eu baiatul si chiar nu seamana deloc cu el. daca il da in judecata pentru neplata pensiei alimentare poate, sotul meu, sa ceara un test de paternitate? ce putem face in acest caz.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:38, 10 Decembrie 2014
parintii s-au despartit cand copilul era foarte mic . desi sta in acelasi sat cu noi nu se viziteaza si nici macar nu -si saluta bunicii si tatal. intradevar actiunea trebuia inaintata de mai mult timp, dar sincer nu stiu ce s-a intamplat si nu a depus-o . mie una nu mi se pare corect sa plateasca o pensie unui copil care nu este al lui si care nu stie ce este acela respect.eu cred ca exista o solutie.
Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang de argumentatia asta.
Daca tatal sta in acelasi sat cu copilul si nu s-a interesat de el nici cat sa-l salute si sa-l intrebe "ce faci mai baiete? cum te descurci cu scoala, cu colegii, cu fetele, cu mingea, cu genunchii juliti?" la ce respect se asteapta? scuza lui e ca nu crede ca e copilul lui???? Vreme de 14 ani?

Nu are nici o sansa sa fie repus in termen pentru tagada.
Actiunea de tagada de paternitate este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)
Actiune de tagada paternitate GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este ... (vezi toată discuția)
Test paternitate cleo1990 cleo1990 Buna ziua! Cumnatul meu are un copil rezultat dintr-o relatie mai veche. Copilul are acum 15 ani, plateste pensie alimentara, insa niciodata nu a fost sigur ... (vezi toată discuția)