avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Buna ziua!
Cumnatul meu are un copil rezultat dintr-o relatie mai veche. Copilul are acum 15 ani, plateste pensie alimentara, insa niciodata nu a fost sigur daca este sau nu al lui. Dar probabil din comoditate sau nu stiu de ce, pana acum nu a facut nimic. Acum,insa, la insistentele cunoscutilor si a actualei sotii ar vrea sa stie daca este sau nu copilul lui. se gandeste sa faca un test simplu, privat pentru cunostinta lui. Intrebarea este: daca in acest test se dovedeste ca nu este tatal copilului, mai poate ataca in instanta, daca a trecut atata timp?
Sau, va rog sfatuiti-ne ce sa facem. Multumim!
Cel mai recent răspuns: cleo1990 , utilizator 09:07, 1 Aprilie 2015
Daca se dovedeste ca nu este tatal copilului, poate face actiune in instanta de tagada paternitatii.
Chiar daca el a recunoscut copilul la momentul respectiv?pentru ca mult timp nu a facut nimic, ca au crezut ca daca l-a recunoscut atunci nu mai poate face nimic acum...
Multumim de raspuns!
Ziceti ca e o fosta relatie, au fost casatoriti sau nu? Din mesaj rezulta ca nu, insa ar trebui sa ziceti clar daca da sau nu.
Daca nu au fost casatoriti, tatal poate oricand sa conteste recunoasterea care nu corespunde adevarului, nu exista termen de prescriptie.
Daca au fost casatoriti , actiunea e in tagada paternitatii, insa e o problema cu prescriptia , dreptul la actiune se prescrie in 3 ani de la nasterea copilului si nu cred ca sunt motive pt a fi repus in termen.

Ar fi trebuit sa asteptati intai sa vedeti rezultatul testului facut neoficial, poate veti avea surpriza sa constatati ca e fiul lui..
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Nu au fost casatoriti. Cu siguranta vom astepta testul, numai asa putem stii sigur.si daca este,macar are certitudinea asta si nu mai sta cu gandul 'este sau nu este'.. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la un copil recunoscut anterior ecwilhelm ecwilhelm Buna ziua. Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Am recunoscut un copil si am participat la cresterea lui cativa ani. Ulterior am aflat insa de ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate dupa 5 ani manga manga ce implica schimbarea paternitatii unui copil nascut in interiorul unei casnicii, dar cu tata biologic diferit? ambii barbati, impreuna cu mama sunt de acord ... (vezi toată discuția)