avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anexa 24 succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anexa 24 succesiune

de unde se obtine anexa 24 care ne-a fost ceruta de la notar pentru dezbaterea succesiunii?De la notar avem un fluturas pe care sunt notate toate actele necesare succesiunii, in care csrie ca anexa 24 se ridica de la primaria unde a fost inregistrat decesul. Am fost acolo, dar doamna de acolo ne-a spus ca anexa respective nu se obtine mai devreme de trei luni si ca in niciun caz nu o ridicam personal, ci ca se trimite la camera notarilor.Care este de fapt procedura si ce trebuie sa fac sa o obtinem pentru a finaliza succesiunea ?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:13, 9 Decembrie 2014
HG 44/2004 normele Codului Fiscal art. 284 pct.214 actualizat :
,,....... (5) In aplicarea prevederilor art. 68 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 92 din 16 mai 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Legea nr. 36/1995, si ale art. 75 din regulamentul prevazut la pct. 275, secretarului unitatii administrativ-teritoriale/secretarului sectorului municipiului Bucuresti, denumit in continuare secretar, din raza localitatii in care defunctul a avut ultimul domiciliu, atunci cand are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile, procedand la verificarea datelor inregistrate in registrul agricol, ii revine obligatia sa trimita sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public care tine opisul de evidenta a procedurilor succesorale, cu mentionarea datelor prevazute la art. 72 din acest regulament, in cel mult 30 de zile calendaristice de la data decesului, sub sanctiunile prevazute de lege.
tocmai am gasit pe internet un comunicat al primariei Iasi ca anexa 24 , incepand cu 10 martie 2014 , nu se mai inmaneaza persoanelor fizice, ci , la Camera notarilor, asa cum mi s-a spus astazi si mie.Intrebarea mea este cum putem ajunge noi in posesia ei, de acolo, de la camera notarilor si in cat timp de la deces se poate realiza acest lucru.
Anexa 23 si 24 se obtine de la serviciul special de stare civila
Este procedura distincta care necesita documente si de la autoritatea financiara
Dupa parcurgerea procedurii biroul specializat din cadrul serviciuliu de stare civila opreste cate un exemplar din anexa 23 si 24,le aplica stampila pe exemplarele care se depun la biroul notarial
Dezbaterea succesiunii la notar se realizeaza conform art. 1.103 din Codul Civil,
“Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii.”
.

De la data decesului defunctului, daca partile prezinta interes, pot accepta succesiunea tacit sau expres ,in termen de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru secretari ai uat - anexa 24 deliuta deliuta Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligaţia să trimită ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanescu catalin stanescu catalin tatal meu a decedat anul trecut in municipiul Ploiesti,nu am mai avut o relatie apropiata datorita \"domnei\" cu care s-a recasatorit,doresc sa stiu daca a ... (vezi toată discuția)