avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ne-am casatorit dar vrea divort fiindca nu vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ne-am casatorit dar vrea divort fiindca nu vreau sa lucram impreuna

Il iubesc pe sotul meu, m-am casatorit cu el dupa 3ani de certuri si tot atatea impacari. El are o firma de conta, eu am lucrat cu el si nu ma platit. Acum fiind casatoriti in comunitate de drepturi comune, el spune ca am aceleasi drepturi ca si el, adica ca asociat in firma lui daca suntem casatoriti si nu este nevoie sa facem nici un contract de cesiune. Este adevarat? Mie imi este teama sa nu lucrez iar gratis, mentionez faptul ca suntem la a doua casatorie amandoi si amandoi avem copii din casatorile anterioare. Va rog ajutati-ma nu inteleg cum e cu legea societatiilor in cazul nostru, si nici nu vreau sa divortez.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 10 Decembrie 2014
Daca nu sunteti asociata cu el in firma, bunurile firmei sunt bunurile lui proprii, daca va cumpara masini, imobile etc. toate vor fi doar ale lui in caz de divort.
Multumesc, asa stiam si eu dar el spune ca am drepturi si sa lucram impreuna,doar ca sa ma minta iar. Puteti sa imi spuneti si art din lege?
El va minte. Cris 1791 a zis deja ca doar daca sunteti asociat la societate aveti drepturi asupra bunurilor din societate. Faptul ca sunteti casatorita cu el nu are nicio relevanta si, in cazul unui divort, dumneavoastra ramaneti doar cu munca prestata si nimic in schimbul ei..pentru ca societatea din punct de vedere legal este doar a lui si regimul matrimonial al comunitatii nu acopera si situatia societatii.
Nu stim de cand e societatea, care e obiectul, ce pregatire aveti dv., ca ce exact lucrati, cu ce docuimente de munca etc.
Oricum, si cu parti sociale in proprietate, tine de administrator sa vada ce cheltuieli inregistreaza pe firma si ce dividende raman... daca raman... bunurile, sigur, sunt ale firmei comune atunci totusi.
Totusi, daca incredere nu e, dar dragoste e, faceti o conventie matrimoniala.
Daca nu va plateste aveti dreptul sa nu lucrati.
Nu cred ca este motiv temeinic de divort motivul lui.
E posibil sa nu poata divorta asa.

Problema dvs. Nu este insa una juridica...ci de intelegere intre soti...

Mergeti la consilier matrimonial daca gasiti.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mara_08 mara_08 Va multumesc pentru promptitudine! As mai avea cateva intrebari legate de subiectul in cauza: - In situatia in care raman casatorita cu sotul meu, el imi ... (vezi toată discuția)
Nelămurire partaj panseluta13 panseluta13 El și ea căsătoriți, își fac o casă. În timpul căsătoriei, el își face prin firma lui, cu fonduri din firmă, o altă casă. După închiderea ... (vezi toată discuția)
Partaj albu daiana albu daiana La partaj daca firma cu mai multe puncte de lucru e intestata doar unuia dintre soti celalalt are dreptul la un punct de lucru?In firma s-a lucrat impreuna si ... (vezi toată discuția)