avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

La partaj daca firma cu mai multe puncte de lucru e intestata doar unuia dintre soti celalalt are dreptul la un punct de lucru?In firma s-a lucrat impreuna si a fost infiintata in timpul casatoriei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:25, 27 Iulie 2014
albu daiana a scris:

firma cu mai multe puncte de lucru e intestata

:O:-/:-/

nu gasesc acest cuvant in dex... si cu toate analogiile facute nu-mi dau seama ce ati vrut sa scrieti. :innocent:

Dar, ce este sigur, este faptul ca o societate comerciala, chiar daca a fost infiintata in timpul casatoriei, nu poate face obiectul unui partaj de bunuri comune.

Daca amandoi sotii, au calitatea de asociati in firma, atunci analizam situatia raportandu-ne la prevederile Legii Societatilor Comerciale.

Reveniti cu detalii in legatura cu afirmatiile: " in firma s-a lucrat impreuna "

Ce calitate a avut in firma fiecare dintre soti?
Scuze...pentru"intestata"...Sotul e asociat unic si administraturul firmei,iar sotia un simplu lucrator comercial.Au 2 copii dintre care unul inca minor.Sotul a parasit domiciliul pentru a sta in concubinaj cu altcineva,iar sotiei si coppiilor nu le mai ofera nici un mijloc material de trai.Pana la momentul plecarii de acasa toats famila traia din banii firmei.In prezent el administreaza cu noua concubina banii firmei iar sotia si copiii nu ai nici un ban pentru a supravietui.Asta se intampla dupa 19 ani de casatorie .
daca e lucrator comercial, lucreaza, nu ? daca a fost data afara abuziv, poate face plangere la itm sau intenta proces in instanta.
Poate cere pensie pe calea ordonantei pt copil.
Partile sociale si dividendele ( daca e cazul) se impart la partaj.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Partile sociale si dividendele ( daca e cazul) se impart la partaj.

:confused:

... cum sa imparti partile sociale ale unei firme la un partaj de bunuri comune din timpul casatoriei ????????

eu nu am mai auzit asta!!!

... poate contravaloarea lor... dar, partile sociale in materialitatea lor, apartin firmei si asociatilor/asociatului... nu poate instanta sa dispuna asa ceva.

adica: vrei nu vrei, musai sa te asociezi cu persoana respectiva!!! ... e anormal acest lucru si contravine principiilor dupa care functioneaza o societate comerciala.
Se evalueaza partile sociale si doamna poate primi jumatate din valoarea acestora. Doamna nu va deveni asociat si cred ca nici n-ar vrea.

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Partaj Oana Mirela Oana Mirela Buna seara, In timpul casatoriei am infiintat o firma , sotul detine 80% actiuni, 20% o terta persoana avem o suma de primit , dupa divort la partaj imi ... (vezi toată discuția)
Se poate sau nu? vicar vicar Buna ziua, intrebarea este simpla: in timpul casatoriei socrii mei au decedat,sotul cu sora lui fac succesiunea. La partaj pot cere o cota parte din ... (vezi toată discuția)