avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

La partaj daca firma cu mai multe puncte de lucru e intestata doar unuia dintre soti celalalt are dreptul la un punct de lucru?In firma s-a lucrat impreuna si a fost infiintata in timpul casatoriei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:25, 27 Iulie 2014
asta am spus si eu mai sus:
"contravaloarea lor"

Dar, pentru asta, in cadrul actiunii de partaj va trebui sa faca dovada ca banii cu care s-au cumparat partile sociale, au fost bani proveniti din venituri comune si nu din surse proprii.

Este foarte greu de facut acest lucru.

Un alt aspect: regula la S.R.L -uri este ca partile sociale sunt la minimul prevazut de lege, adica : 200 lei.

Prin urmare, pentru 100 de lei, nu cred ca se merita un asemenea efort.

In astfel de cazuri, intotdeauna cel ce detine firma, are grija sa aranjeze lucrurile in favoarea sa, astfel incat, partenerul lui de viata sa nu poata obtine nimic din firma. :(

Evident, daca are un avocat priceput in drept comercial.
dna, daca nu apareti in actele firmei ca asociat nu prea aveti ce imparti la un eventual partaj.. singura solutie este instanta, in care sa cereti "pensie alimentara" pt copii - pt major doar daca este in "continuarea studiilor" = student (si nu are varsta de 26 ani) - dar numai daca inaintati o cerere pt desfacerea casatoriei.
Pensia nu are legatura cu divortul, poti sa ceri pensie oricand si fara sa ceri divortul. Ceri pensie daca sotul nu contribuie la intretinerea copilului minor.
Majorul cere singur pensie in instanta in nume propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Partaj Oana Mirela Oana Mirela Buna seara, In timpul casatoriei am infiintat o firma , sotul detine 80% actiuni, 20% o terta persoana avem o suma de primit , dupa divort la partaj imi ... (vezi toată discuția)
Se poate sau nu? vicar vicar Buna ziua, intrebarea este simpla: in timpul casatoriei socrii mei au decedat,sotul cu sora lui fac succesiunea. La partaj pot cere o cota parte din ... (vezi toată discuția)