avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare individuala apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare individuala apa rece

Buna ziua,
Avem o situatie bizara in blocul nostru: sunt 3 scari si doar o scara (scara 3 a noastra) doreste contorizare la scara. Exista suspiciuni ref la repartizarea cheltuielilor cu apa rece intre cele 3 scari (intamplator sau nu factura este emisa pentru scara 2, desi contorul este montat la scara 1).
Mentionez ca scara 3 este constituita ca asociatie de proprietatri cu personalitate juridica.
Intrebare:
- exista baza legala prin care sa ne putem contoriza fara acordul celorlalte 2 scari?
- locatarii scarii 3 isi pot monta contoare individuale de apartament?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: mzamfir , utilizator 19:40, 9 Decembrie 2014
Daca sunteti constituiti ca asociatie de sine-statatoare, atunci puteti cere furnizorului sa va monteze contor de bransament la scara, lucrare pe care o veti plati.
In acest caz veti avea factura proprie, iar proprietarii isi vor putea monta in apartamente apometre.
Exista solutia de a monta 3 contoare pasante intre cele 3 scari.
situatie similara. însa ne-am înfiintat propria asociatie de proprietari ceas general pt scara noastra de apa si coloane separate pt fiecare apartament ceasurile frumos grupate într-o cutie cu geam de sticla pt a nu fi nici o suspiciune la citirea lor. se poate daca e bunavointa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Diferente intre total contoare pasante de gaze si contor de bransament LocatarB LocatarB Intr-un bloc cu 44 apartamente, 41 de apartamente au contoare pasante de gaze. In fiecare luna intre totalul contoarelor pasante de gaze si contorul de ... (vezi toată discuția)