As dori sa stiu daca se poate face intabularea daca am deja un cadastru mai vechi.
blocul s-a termoizolat, asa ca, unele masuratori s-au schimbat.
1. Se poate doar modifica de catre cadastrist conform situatiei actuale?
2. Daca se platesc toate taxele de intabulare si comisionul la notar si abia apoi se constata ca nu mai corespunde cadastrul cu realitatea din teren, se pot retrage actele de la notar? Si apoi ce se intampla cu banii dati? se pot recupera?
3. Este nevoie si de o declaratie pe proprie raspundere ca nu s-a mai facut o alta intabulare pana acum?
Sincer nu vad pentru ce mai doriti o noua intabulare. Vreti sa cheltiuti niste bani in plus?
Operatiunea de termoizolare nu modifica mult suprafata, aceasta se inscrie in erorile admise.
daca aveti un apartament ! este inscris in CF, pentru a actualiza datele suprafata construita/utila, nr camere, etc. un autorizat cad masoara si face o documentatie actualizata, dar!! notarea modificarilor in CF se face in baza unor acte: autorizatie de construire si pv receptie finala.
treaba cu lucrarile anterioare e a autorizatului cad.
.. nu am inteles intrebarea 2.... daca e vorba de o vanzare cumparare si datele din acte nu corespund cu "realitatea din teren" si se pune problema tranzactiei in metri patrati ... daca va intereseaza "paguba" datorita cadastrului gresit : taxa OCPI 120ron onorariu unui topograf aprox 1000ron...
Multumesc pentru raspuns, dar acum a aparut o alta problema si va rog mult sa ma indrumati ce sa fac.
Am constatat ca lipsesc acte de la dosar - o copie dupa procura de administrare a apartamentului si copie dupa buletinul de identitate al mandatarei acestei procuri. Ce pot face ca sa nu se foloseasca in mod fraudulos de catre cineva? Notarul nu stia ca nu mai sunt la dosar aceste acte.
In legatura cu cadastrul mi s-a spus ca numerele vechi nu se mai pot intabula (era facut de 5 ani) si trebuie anulat si facut altul ca tot s-au facut ceva modificari la termoizolare.
Acum problema este cu acele acte care nu mai sunt, ma tem sa nu le foloseasca cineva, ca doar nu au disparut degeaba. La notariat exista si o procura legalizata.
Dosarul cu acte se afla la un notariat pentru intabulare. Doar cadastrul era facut cu 5 ani in urma.Asa ca, din dosarul de la notariat nu mai sunt actele...
As dori sa imi spuneti daca se poate cumva vinde sau ipoteca un apartament fara intabulare, doar cu cadastru.
Daca tot au disparut aceste acte, mai bine nu mai fac intabularea ca sa nu se poata face cine stie ce cu casa asta, de catre cineva rau intentionat.
Se poate face ceva in legatura cu disparitia actelor? Sa fac o sesizare la notariat? sau unde?
Am inteles ca nu tine de politie, asa ca, nu stiu unde sa fac cunoscut acest fapt, ca sa nu poata fi folosite in mod fraudulos.