avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa stiu - copil declarat decedat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa stiu - copil declarat decedat

In anul 1983 la data de 8 ianuarie am nascut un baiat prematur si am stat cu acesta timp de 3 saptamini pt a lua in greutate am primit acceptul sa il declar pt ca spuneau medici ca este in afara oricarui pericol.La trei zile pentru ca mai aveam acasa un baietel se 2 ani medicul ma trimis Simbata acasa sa imi vad copilu nu aveam decie 20 ani si am acceptat cu greu sa merg dar am zis ca o zi nu se intimpla nimic/Dumineca personalul de la maternitate mi-au comunicat ca acesta a decedat /nu am stiut ce se face in aceasta situatie pt ca sotul meu ere f violent cu mine si chiar cu fiul meu de 2 ani am mers singura si mi-au dat niste acte care sa le semnez si mi-au facut externarea
In ziua urmatoare au venit parinti mei si au vrut sa luam copilul decedat acasa si nu sa putut deoarece au zis ca a fost incinerat
Ce pot sa fac sa aflu daca acel copil a murit ?
Am de multii ani o stringere de inima pt ca nu mi-a fost aratat copilu chiar si mort
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:24, 12 Decembrie 2014
Practic nu cred ca puteti face nimic. Cel mai probabil a murit si trebuie sa va impacati cu gandul asta.
Ce acte ati semnat? Aveti certificat de deces pentru copil? Nu reiese foarte clar daca ati reusit sa declarati copilul si sa-i scoateti certificat de nastere.
Probabil ati semnat pentru incinerarea copilului.
va sugerez sa luati legatura cu asociatia EMMA - vor sti sa va indrume ce trebuie sa faceti. este extrem de grav ceea ce spuneti ca vi s a intamplat, este total abuziv modul in care a procesat personalul spitalului, si sper din inima sa aflati ca intr adevar copilul murise si nu s a intamplat altceva.
AlexandraOb a scris:

va sugerez sa luati legatura cu asociatia EMMA - vor sti sa va indrume ce trebuie sa faceti. este extrem de grav ceea ce spuneti ca vi s a intamplat, este total abuziv modul in care a procesat personalul spitalului, si sper din inima sa aflati ca intr adevar copilul murise si nu s a intamplat altceva.

ce anume vi se pare abuziv?

Mi se pare abuziv chiar si pentru acea perioada sa nu va arate copilul si sa il incinereze si fara acceptul parintilor si foarte rapid. Aveati dreptul la un exemplar din acele acte, ati primit? Puteti merge la arhiva spitalului, poate gasiti ceva.
Eu cred ca au avut acceptul parintilor (adica al mamei), chiar dansa spune ca a semnat niste acte. De-aia intrebam ce acte a semnat. E foarte posibil sa nu-si aminteasca ce a semnat, astfel de traume schimba felul in care percepem realitatea si felul in care ne amintim realitatea.

Iar sa-i dea sa-si vada copilul mort in conditiile in care dna nu a cerut acest lucru mi se pare de-a dreptul crud (vb din pozitia unei mame care a trecut prin decesul copilului nou-nascut si sa-ti vezi bebelusul mort e ceva ce nu poti uita, nici macar nu mai poti sa ti-l amintesti viu, tot ce iti amintesti este bebelusul tau mort).

Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat de deces dupa ce termenul legal sa depasit . mihalcu mihalcu Buna ziua Am o problema pe care am produs-o eu din necunostiinta . In urma cu mai multi ani sotia mea a nascut un copil , eu , bucuros am scos repede ... (vezi toată discuția)
Ce s-a intamplat cu copilul meu? ContSters89961 ContSters89961 Buna ziua,as avea si eu o intrebare cum trebuie sa procedez pt a intra in posesia foii mele de internare-externare de la spitalul Polizu din anul 1975 pe la ... (vezi toată discuția)
Divortul fratelui meu in care e inclus si un copil minor kmy30 kmy30 buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva solutii referitoare la ceea ce va voi povesti.fratele meu este in pragul unui divort care pare cam ... (vezi toată discuția)