avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat de deces dupa ce termenul legal ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat de deces dupa ce termenul legal sa depasit .

Buna ziua
Am o problema pe care am produs-o eu din necunostiinta . In urma cu mai multi ani sotia mea a nascut un copil , eu , bucuros am scos repede certificat de nastere , dar pana sa se externeze sotia cu copilul din spital , copilul a murit , in certificatul constatator scrie : insuficienta cardiorespiratorie , nastere prematura , fetusul fiind incinerat in spital nu am avut nevoie de certificat de deces pentru inhumare .
Am fost la primarie si am anuntat ca copilul a murit , dar greseala mea a fost ca nu am facut si o cerere sau ceva scris , anii au trecut si in registrul de stare civila copilul figureaza si acum ca persoana in viata . Am primit acum o saptamana din partea primariei o adresa pe numele copilului sa se prezinte la primarie cu unul din parinti , a fost sotia la primarie si a anuntat ca copilul nu a trait decat 5 zile , a prezentat certificatul constatator al mortii , persoana de la primarie a spus ca nu se poate elibera certificatul de deces decat dupa indeplinirea unor formalitati .
Intrebare :
Ce trebuie sa fac acum si la cine trebuie sa ma adresez , am fost la parchet si au zis ca nu la ei , am fost la judecatorie si tot asa ma plimba de colo colo .
Va rog sa ma sfatuiti ce formulare trebuiesc , ce demersuri si catre cine .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:20, 21 Martie 2017
Trebuie sa luati legatura cu un avocat pentru deschiderea unui proces pentru declararea judecatoreasca a mortii. veti prezenta actele , se vor face cercetar,se vor audia martori, etc . si se va obtine o hotarare judecatoreasca in urma careia veti obtine certificatul de deces.
Luati legatura cu reprezentantii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor, Serviciul de Stare civila. Din moment ce sunteti in posesia certificatului medical constatator al decesului solicitati in scris spitalului o adeverinta din care sa rezulte ca inhumarea s-a facut prin incinerare de catre spital. Acestia nu aveau voie sa incinereze fara adeverinta de la starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu - copil declarat decedat emanuela1963 emanuela1963 In anul 1983 la data de 8 ianuarie am nascut un baiat prematur si am stat cu acesta timp de 3 saptamini pt a lua in greutate am primit acceptul sa il declar pt ... (vezi toată discuția)
Decedat fara documente legale leusan leusan O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat ... (vezi toată discuția)
10 luni de cosmar barbulescuvioleta barbulescuvioleta Sunt medic de familie si in urma cu 10 luni am fost chemata sa consult un om in virsta de peste 70 de ani care nu era pacientul meu . Am mers la domiciliul ... (vezi toată discuția)