avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Care sunt documentele care trebuie depuse la ITM in cazul unei concedieri colective?
Cel mai recent răspuns: ContSters338232 , utilizator 14:45, 9 Decembrie 2014
este o intreaga procedura , destul de complicata pe care trebuie sa o indepliniti si este prevazuta in codul muncii in principal.
La ITM se vor depune :
- inainte de concediere , o copie notificarii adresate sindicatului sau reprezentantilor salariatilor , notificare care va cuprinde :
a) numarul total si categoriile de salariati;
b) motivele care determina concedierea preconizata;
c) numarul si categoriile de salariati care vor fi afectati de concediere;
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
e) masurile avute in vedere pentru limitarea numarului concedierilor;
f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau contractului colectiv de munca aplicabil;
g) data de la care sau perioada in care vor avea loc concedierile;
h) termenul inauntrul caruia sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numarului salariatilor concediati.

- la data incetarii c.i.m. : REVISAL-ul
Inafara de aceasta notificare si de Revisal, nu se mai trimite nimic altceva? Ma refer la PV de alegere a reprezentantilor salariatilor sau Hotararea AGA cu privire la desfiintarea posturilor?
Nu se mai trimite/depune nimic la ITM , in afara de cele mentionate anterior.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele concedierii colective ? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta in clarficarea urmatoarei situatii : Societatea la care lucrez doreste sa concedieze salariati , cf art 65 din CM toti salariatii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, in cazul unei concedieri colective, inafara de notificarile de preaviz acordate salariatilor, societatea trebuie sa mai faca ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Ce acte trebuie eliberate in cazul unei concedieri colective si catre ce institutii trebuie adresate? Multumesc! (vezi toată discuția)