avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scoaterea unei societati de catre ANAF privind ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scoaterea unei societati de catre ANAF privind inregistrarea in scopuri de TVA.

Nu am avut activitate de mai bine de un an pe societate iar ANAF ne-a declarat scos din platitori de TVA din oficiu,,As dori sa stiu daca in acest moment putem vinde un autoturism care se afla printre bunurile societatii direct fara TVA????
Mentionez ca nu as mai dori sa reinregistrez societatea din nou in scopuri de
TVA deoarece oricum o vom inchide la inceputul anului viitor...
Cel mai recent răspuns: lucianberusca , utilizator 19:52, 28 Decembrie 2014
Il puteti vinde fara tva pt ca nu mai sunteti platitor de tva ... dar ajustarea TVA-ului ati efectuat-o? sau nu era nevoie?
In ce consta ajustarea tva-ului daca nu va suparati?
Va multumesc.
Mentionez ca autovehiculul a fost in leasing 5 ani incepand cu apeilie 2008,iar in aprile 2013 am terminat leasing-ul si a trecut in proprietatea firmei..
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
lucianberusca, utilizator
In ce consta ajustarea tva-ului daca nu va suparati?
Va multumesc.
Mentionez ca autovehiculul a fost in leasing 5 ani incepand cu apeilie 2008,iar in aprile 2013 am terminat leasing-ul si a trecut in proprietatea firmei..
Regasiti informatii privind ajustarea la art 149 din CF si normele de aplicare.
Nu trebuie sa ajustati nimic, avand in vedere ca masina a fost luata in leasing si, mai mult de atat, perioada de ajustare de 5 ani s-a terminat in aprilie 2013.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
Alexandru Palaghia, Contabil

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul suspendarii activitatii ronaldinia21 ronaldinia21 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.09.2010 si isi reia activitatea in ... (vezi toată discuția)
Ajustare t.v.a. leasing financiar dupa scoaterea utilizatorului din evidenta platitorilor de t.v.a. LauraB77 LauraB77 In 09.2010 am incheiat un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unui autoturism. Durata leasingului este de 5 ani, respectiv pana in 09.2015. ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva celine2 celine2 Va rog sa ma ajutati in privinta urmatoarelor probleme: 1 ) O societate comerciala cu obiect de activitate principal Inchirierea bunurilor imobiliare ... (vezi toată discuția)