avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere impozit

Am un copil in varsta de 21 ani, la facultate si nu lucreaza.Este considerat in intretinere/daca da ,eu fiind pensionar, beneficiez de deducere la impozit?Mai mult si sotia este somer .>primesc deducere si pentru ea?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
viorelus, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:36, 10 Decembrie 2014
Sotia o puteti declara ca persoana in intretinerea dvs. si coasigurat, pentru a beneficia de asigurare de sanatate dupa terminarea somajului.
Deducere personala se acorda doar la veniturile din salarii.
Nu are rost sa declarati fiul ca persoana in intretinere, nu beneficiati de deducere.
Fiul dvs. nu poate fi coasigurat, dar pana este student si sub 26 de ani are asigurare de sanatate. Trebuie sa duca doar adeverinta de student la medicul de familie in fiecare an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara persoane in intretinere vs coasigurati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele aflate in intretinerea unui salariat. In Codul Fiscal sunt mentionate persoanele care se pot afla in ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat ildis ildis sunt casatorit de un an si sotia mea este casnica iar eu lucrez cu contract de munca.cum poate beneficia sotia mea de servicii medicale gratuite? (vezi toată discuția)