avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Chitanta plata TVA pierduta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Chitanta plata TVA pierduta

Buna seara,

Sunt adiministratorul unui SRL si as dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:

Am fost cu foaia de varsamant eliberata de contabila pentru achitarea TVA-ului la sediul ANAF, unde am si efectuat plata.

Intre timp, pana sa ajung la contabilitate, printr-o prostie, s-a pierdut chitanta respectiva impreuna cu foaia de varsamant.

Acum, primesc instiintari de la ANAF cum ca nu s-a efectuat plata respectiva.

Ce ar trebui sa fac in cazul de fata?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: exterminator86 , utilizator 20:39, 9 Decembrie 2014
Foaia de varsamant ramane la ghiseul de la trezorerie, acolo unde ati platit si de unde primiti chitanta. Deci daca ati platit si ati primit chitanta, sigur s-a inregistrat si la ei si solicitati-le fisa de platitor. Asa puteti verifica daca nu cumva a gresit contabila cand a trecut contul unde trebuia sa se duca banii pentru plata tva. Dar asta numai daca ati platit.
Multumesc pentru raspunstul prompt.
O sa verific maine.

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj dragos92 dragos92 am o societate care are restanta la somaj pe ultimul an (un singur angajat ) ,undeva la 82 lei angajator si 80 lei angajat ,vreau sa-l dau in somaj ,pot sa ... (vezi toată discuția)
Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Colaborarea cu contabila OptimusG OptimusG Bună ziua, Bănuiesc ca din varii motive contabila mă pune să plătesc bani în plus la ANAF pentru salariați, merg la ANAF scot fisa cu obligațiile de ... (vezi toată discuția)