avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditionare contract de servicii de semnarea unui alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditionare contract de servicii de semnarea unui alt contract

Buna ziua,

Va rog daca ma poate lamuri cineva despre un contract de servici de plasare a fortei de munca. Practic si pe scurt, eu, persoana fizica, doresc sa semnez un contract cu firma A care presteaza servicii de plasare a fortei de munca ( work and travel pentru studenti). Aceasta firma imi conditioneaza semnarea contractului cu ei de semnarea unui alt contract cu o alta firma B (mai pun o foaie la urma la contractul lor de plasare a fortei de munca). Contractul cu firma B este legat de achizitia unui bilet de avion(cu adaos nesimtit).

Practic, ei obliga achizitia biletul de avion de la ce-a de-a doua firma, daca vreau sa imi faca actele pentru Work and Travel. Mai solocita achitarea un avans pentru bilet de avion in contul firmei B odata cu achitarea totala a costurilor contractului cu firma A.

Daca refuzi sa mai iei bilet de la ei dupa ce ai semnat, acel avans nu se mai restituie, daca ti-au procesat deja actele. Daca nu le-au procesat ameninta ca nu o vor face.

Este acesta subiect pentru o plangere la OPC? Ei fac asta cu sute de studenti, mi se pare nesimtire ordinara. Toata schema e sa jupoie de bani la pretul unor bilete de avion cumparate de la firma B (care are preturi incepand de la minim +150euro peste pretul pietei) .
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
CodrinMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 14:12, 10 Decembrie 2014
Buna ziua!
In opinia mea, suntem in cazul unei prestari de servicii ilicite, conform prevederilor art1, lit. c) din legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite - republicată


"Art. 1
Următoarele fapte reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni:
[...]
c)condiţionarea vânzării unor mărfuri sau a prestării unor servicii de cumpărarea altor mărfuri ori de prestarea de servicii;
[...]"

Pentru constatarea celor mentionate si aplicarea prevederilor legale, va veti adresa ANPC, conform prevederilor art 2 alin 3 din legea anterior mentionata

"Art. 2
[...]
(3)Contravenţiile prevăzute la art. 1 lit. b)-d), g), h) şi k) se constată şi se sancţionează şi de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
[...]"

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract work and travel andreima andreima Buna ziua. M-am inscris la o firma specializata de plasare a absolventilor in grecia printr-un program work and travel. Pentru inceput ni s-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Caen firma work and travel pop monika pop monika Buna! Ce caen sa aleg ptr firma work and travel ptr studenti? (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de pensie de urmas Ruxandra17 Ruxandra17 Buna ziua.Primesc pensie de urmas dupa tatal meu in valoare de 900 de lei lunar. Din cate am inteles una din conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc ... (vezi toată discuția)