Am si eu urmatoarea situatie. Impreuna cu actuala iubita am achizitionat o casa prin programul prima casa , imprumut garantat de stat. Imprumutul a fost facut de ea , in consecinta ea este proprietara casei. Eu nu am participat ca si co-platitor la acest imprumut , deoarece a trebui sa fac un alt imprumut de nevoi personale pentru a putea achizitiona mobila necesara in casa.
Tinand cont ca amandoi platim ratele pentru ambele imprumuturi , avem vreo modalitate din punct de vedere juridic sa fiu si eu trecut pe actul de proprietate sau in eventualitatea in care noi ne despartim sa pot dovedi ca am drept de impartire al proprietatii ?
Sper ca am pus intrebarea corect si va multumesc pentru raspuns .
Totul depinde de continutul contractului pe care il are iubita. In cel mai echitabil caz, poate sa fiti coproprietar in cota parte in functie de valoarea contractului de imprumt pentru cumpararea mobilei. Cred ca suma imprumutata pentru procurarea mobilei nu e egala cu suma imprumutata pentru casa, rata lunara a iubitului nu este egala cu rata lunara a iubitei.
Mai mult, cred ca se impune ca si iubita sa fie coproprietara pe mobila.
Intradevar valoarea imprumutului facut pentru mobila este cu mult mai mica decat valoarea casei . Cred ca nu am pus corect intrebarea.
Daca ea ca proprietara ( de fapt banca /statul , tinand cont ca este un imprumut Prima Casa) este de acord ca eu sa fiu trecut ca si coproprietar , se poate realiza acest lucru printr-un act notarial ?