avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire 25% taiati din salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire 25% taiati din salariu?

Buna ziua! Va rog sa ma informati daca mai pot primi si eu cei 25% taiati din salariu in anul 2010 avand in vedere faptul ca am lucrat cu norma intreaga un an de zile in invatamant (profesor calificat) si am platit sindicatul (FSLI) pe tot parcursul acelui an.Mentionez ca din septembrie 2011 nu am mai lucrat in invatamant pana anul acesta in luna septembrie cand am revenit in sistem. In anul 2010 am fost debutanta si am primit o prima de instalare pe post in procent de 75%. In momentul de fata as putea cere restituirea celor 25% si din acea prima?Daca da, cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 10 Decembrie 2014
Numai daca aveti o hotarare judecatoreasca in aceasta privinta puteti solicita plata sumei respective.
Este posibil sa se invoce faptul ca s-a prescris acest drept ca au trecut trei ani?
Daca la vremea respectiva nu s-a promovat o astfel de actiune, sigur se va invoca, in prezent, prescriptia dreptului la actiune in situatia in care se va exercita o astfel de actiune in intanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor debutant - informatii venituri salariale ContSters146685 ContSters146685 Va rog sa ma informati ce salariu o sa am la angajarea in invatamant in calitate de profesor debutant (suplinitor calificat) in conditiile actuale? Daca ma mut ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani taiati de basescu-boc alexTr alexTr Buna seara! Asa cum stiti , cuplul terminator Basescu-Boc , a taiat salariile in 2009 cu 25 %. Sindicatele din invatamant au deschis actiune ... (vezi toată discuția)
Legislatie referitoare la zilele fara plata pentru bugetari ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Nu mai retin numarul legii care reglementeaza legalitatea zilelor fara plata ORICAND la dispozitia guvernului...dar stiti la ce ma refer... Fiind ... (vezi toată discuția)