avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consecinte incident bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consecinte incident bancar

Buna ziua. Mi s-a introdus un bilet la ordin in banca si nu am acoperire, prin urmare am intrat in incident bancar. Stiu consecintele firmei, faptul ca 6 ani va trona o 'pata mare neagra pe obrazul firmei' si ca teoretic aceasta e la pamant din puct de vedere bancar, insa ce pot sa mai fac in aceasta situatie pentru a scapa de restul problemelor judiciare? Precizez ca nu dispun de nici un bun pe numele meu sau al firmei care sa poata fi executat. In cazul acesta, ce se va intampla? Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:54, 12 Decembrie 2014
Cred că sunteți interesat de consecințele penale ale emiterii unui BO fără acoperire. Ele sunt doar teoretice. În fapt se va da un NUP, la finalizarea cercetării. Asta dacă v-a începe o astfel de cercetare . Alte consecințe în afara de cele pe care le-ați menționat, nu vor fi.
In cazul acesta, faptul ca sunt amenintata de cel care a introdus biletul si de catre executorul sau judecatoresc sa inchei un contract prin cate sa le ofer o garantie pana la restituirea intregii sume, ca daca nu ma da imediat in judecata pt inselaciune.....se cheama santaj?? Sau au tot dreptul sa faca asta??
Este și nu este santaj. Este fapta corelativă faptei dumneavoatră de a emite un BO fără să aveți certitudinea că va exista disponibilul necesar în momentul introducerii la plată. Ideea este că puteți sta liniștit. Este imposibil să vi se probeze intenția de a-i înșela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte incident bancar bilet la ordin Lizas Lizas Buna ziua. Mi s-a introdus un bilet la ordin in banca si nu am acoperire, prin urmare am intrat in incident bancar. Stiu consecintele firmei, faptul ca 6 ani ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb refuzat+politie economica ORKLA ORKLA Buna seara. Am achizitionat geamuri termopan de la un producator care la inceputul relatiei acum vreo 2 ani mi a solicitat un bilet la ordin in alb. Am dat ... (vezi toată discuția)