avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Forum sau Facebook
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Forum sau Facebook

Buna ziua,

Daca cineva ar vrea sa publice o carte care sa contina discutiile de pe un forum sau postarile de pe facebook cu tot cu comentariile aferente, ce probleme de drepturi de proprietate intelectuala ar aparea?
Va trebui acceptul/eventual plata drepturilor, catre toti participantii la discutii?
Exista vreo (alta) formula care ar rezolva cazul mai simplu?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
marfan, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:02, 13 Decembrie 2014
Drepturile de autor apartin in primul rand Facebook-ului sau forumului, iar in al doilea rand celor care le-au scris. Pentru jurnalisti ar exista un motiv de a publica pentru a servi interesul public, atentie ca nu oricine este considerat jurnalist. Scurte citate pot fi considerate "fair use", in timp ce a publica extensiv materiale de pe forumuri ar fi incalcarea drepturilor de autor.
si care ar fi solutia, ca asta ma intereseaza.
multumesc.
Depinde de ce vreti sa faceti si in ce scop, de ex. puteti cumpara drepturile de autor (asta doar in cazul in care mesajele sunt originale si nu copy/paste de pe alte websiteuri).
NU POT CUMPARA DREPTURI DE LA ZECI DE USERI CARE AU COMENTAT.
Prin termenii de utilizare, banuiesc ca forumul are drepturile de autor pentru mesaje. In orice caz, trebuie verificat daca asa e.

Alte discuții în legătură

Drept de publicare MrFB MrFB Buna ziua!Sunt nou pe acest forum si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate. Am o problema,la care nu reusesc sa gasesc un raspuns sigur.As dori sa fac ... (vezi toată discuția)
Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)