avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Forum sau Facebook
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Forum sau Facebook

Buna ziua,

Daca cineva ar vrea sa publice o carte care sa contina discutiile de pe un forum sau postarile de pe facebook cu tot cu comentariile aferente, ce probleme de drepturi de proprietate intelectuala ar aparea?
Va trebui acceptul/eventual plata drepturilor, catre toti participantii la discutii?
Exista vreo (alta) formula care ar rezolva cazul mai simplu?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
marfan, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:02, 13 Decembrie 2014
Ca sa fiu sincer, as fi dorit un raspuns de la cineva care este specializat in drepturi de autor, jurist sau avocat etc. Pareri am si eu. Si stiti ce? acum se va considera ca mi s-a raspuns la intrebare si subiectul poate fi inchis, asa ca multumesc frumos!
Eu nu sunt avocat, dar cunosc cateva principii de drept: drepturi de autor are autorul unui text; drepturile le poate transmite altcuiva (de ex. unui forum), daca asa este prevazut prin conditiile de utilizare; nimeni nu are dreptul sa dea altuia ce nu-i al lui (de ex. daca un tert da copy/paste de pe un website nu inseamna ca a transmis drepturile de autor forumului); scurte citate (date in scop educational sau stiintific) reprezinta utilizare cinstita (fair use); jurnalistii au voie sa deconspire anumite documente in ciuda drepturilor de autor, daca asta serveste interesului public. Aceste principii sunt valabile in dreptul din multe tari din UE si America de Nord. E inutil sa dau sfaturi de legislatie romaneasca in timp ce Facebook e persoana juridica din California si serverele sale sunt in Irlanda, deoarece prin reproducerea materialului de acolo puteti comite fapte penale conform legislatiilor din acele state.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de publicare MrFB MrFB Buna ziua!Sunt nou pe acest forum si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate. Am o problema,la care nu reusesc sa gasesc un raspuns sigur.As dori sa fac ... (vezi toată discuția)
Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)