avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de publicare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de publicare

Buna ziua!Sunt nou pe acest forum si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate.
Am o problema,la care nu reusesc sa gasesc un raspuns sigur.As dori sa fac un site care sa contina "replici faimoase ale oamenilor faimosi" in limba engleza.Problema este ca am intrat pe cateva site-uri de prestigiu din afara tarii,iar ei au specificat la termeni ca detin drepturi exclusive pentru a le publica(DMCA),iar orice incalcare a regulii poate atrage un proces.
Intrebarea este de unde obtin drept scris de publciare a acestor replici?De unde ar fi cel mai bine sa le iau si cu cine trebuie sa vorbesc?
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
MrFB, utilizator
Cel mai recent răspuns: MrFB , utilizator 16:13, 22 Iunie 2015
Anumite texte nu mai au drepturi de autori (au intrat in domeniul public), alea pot fi citate si/sau reproduse legal de oricine, fara nicio aprobare, insa exista drept de autor pentru baza de date. In general drepturile de autor expira intre 70 si 120 de ani de la moartea autorului.
Da,dar nu stiu care sunt acelea.Am citit cateva conditii pe site-uri foarte consacrate de prin US si specificau ca orice reproducere,distribuire,modificare poate aduce cu sine un proces in instanta caci ei detin drepturi de autor exclusive(DMCA).
La noi nu stiu cu cine pot vorbi sa obtin acele drepturi?!Defapt,cine detine drepturi pentru citatele oamenilor celebri?
Scurte citate dintr-o opera sunt trecute la fair use, adica nu sunt restrictionate, chiar daca lucrarile din care au fost extrase au drepturi de autor. Insa, dupa cum am spus, exista drepturi de autor pentru baza de date, deci nu puteti face pur si simplu copy/paste de pe alte websiteuri cu citate.
Asta am mai auzit,dar cine detine drepturi pentru aceasta baza de date si cui trebuie sa ma adresez pentru a primi acord scris de publicare si pentru a nu avea probleme juridice cu celelalte site-uri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forum sau facebook marfan marfan Buna ziua, Daca cineva ar vrea sa publice o carte care sa contina discutiile de pe un forum sau postarile de pe facebook cu tot cu comentariile aferente, ce ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)