avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca comuna- drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca comuna- drepturi

am divortat in urma cu 2 ani,avem custodie comuna.doar ca tatal nu este de acord ca sa pot iesi din tara pt a merge in vacanta.eu lucrez in italia,si de sarbatori as putea avea copilu cite o saptamina cu mine.intrebarea mea este:ce pot face pt a putea merge cu fetita in vacanta in strainatate(nu am primit nivi macar o data pensie de la el,de venit sa o vada ,nu prea vine )atuul lui este ca are un certificat de handicapat,de unde dovedeste ca nu se poate deplasa.va rog frumos sa mi spuneti si mie ce sanse am.eu sint de acord sa dau declaratie in fata oricarui notar,ca imi aiu fetita doar pt un scurt timp,dupa care ma oblig sa o aduc inapoi in romania
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: abigaildaniela , utilizator 20:45, 10 Decembrie 2014
Singura varianta este sa obtineti in instanta o hotarare judecatoreasca .
Puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti pentru a nu mai fi nevoita sa ii cereti acordul tatalui pentru a scoate copilul din tara.
In ceea ce priveste pensia de intretinere a minorului, daca nu a fost achitata 3 luni consecutiv, trebuie sa formulati o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
VA MULTUMESC MULT!
Cu cine locuieste fetita? Din cele povestite de dvs reiese ca nu locuieste cu dvs, deci nu va sfatuiesc sa cereti autoritate exclusiva ca pierdeti si bani si timp si nici nu va rezolvati problema.
Cereti-i dlui, din timp, intr-o scrisoare recomandata, sau cu martori, sa va dea acordul pentru vacanta.
Daca vi-l da (asta presupune ca dl sa mearga la un notar si sa dea o declaratie cum ca este de acord ca in perioada cutare-cutare copila sa calatoreasca insotita de mama ei in tara cutare) ati rezolvat.
Daca nu vi-l da atunci cereti suplinirea acordului tatalui printr-o ordonanta presedinteala, aducand dovezi ca ati cerut acordul, ca nu vi l-a dat, pe ce perioada vreti sa calatoriti cu fata si unde.
Repetati aceeasi procedura de fiecare data cand doriti sa plecati cu fata din tara.
Dvs nu aveti ce sa declarati la notar, acordul tatalui este pentru o perioada clar definita.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
mirebire, utilizator
FETITA LOCUIESTE CU MINE

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui mariazet45 mariazet45 Am inteles rezlov problema baiatului.dar mai am o fata pe care tatal ei a recunoscut-o de la nastere eu nefiinc casatorita.de 3 ani sant despartita de tatal ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)
Divort neterminat - acord ambii parinti pentru vacanta in canada miss_ra miss_ra Ajutati-ne cu un raspuns! Parintii in divort (neterminat), mama locuieste in Canada, tatal in Romania. Copilul crescut de bunici in Romania. Amandoi sunt de ... (vezi toată discuția)