avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta

buna ziua,
am o mare problema, la sfarsitul anului trecut, in octombrie, am rezervat un restaurant pentru anul acesta la sfarsitul lui septembrie, pentru nunta. in momentul rezervarii sa intocmit o conventie prestari servicii intre ei si noi, platind un avans de 2000 ron, intitulat pe factura si chitanta "avans masa festiva 26.09.2009".
problema este ca nunta din motive strict financiare, eu am ajuns somer, nu mai poate avea loc anul acesta. am mers la restaurant la inceputul anului, comunicand acest lucru si celor de acolo, in vederea recuperarii avansului si acolo ni sa spus ca se putea doar in termen de 30 de zile conform conventiei, adica in cazul nostru noiembrie anul trecut cu un an inainte de prestarea serviciului propriu -zis.
din nefericire avem mare nevoie de acei bani, am muncit pentru ei, nu mi se pare normal ca cineva sa beneficieze de ei fara a face efectiv nimic, in conditiile in care restaurantul respectiv este unul din cele mai vizate din Arad pentru astfel de evenimente, noi in momentul rezervarii am fost norocosi deoarece era dintre ultimele locuri disponibile in acest an si cu o numeroasa lista in asteptare a altor perechi de miri.
doresc sa stiu daca exista vreo modalitate legala sa-mi recuperez banii sau datorita acelei conventii nu. ce drepturi mi se cuvin in cazul in care restaurantul a inchiriat sala unui alt cuplu in ziua dedicata nuntii mele, deoarece sunt sigur de acest lucru, aceasta fiind o manevra des intalnita in astfel de cazuri.
precizez ca la intalnirile cu reprezentantii restaurantului am fost sfatuit sa-mi caut eu o nunta inlocuitoare pentru data respectiva si sa-mi recuperez avansul de la ei sau daca ei primesc alte cereri pt data mea "vacanta" vor proceda la fel. parerea mea si din este ca restaurantul a gasit alta pereche si asteapta ca timpul sa treaca pentru a nu-mi returma avansul.

va multumesc pentru atentia acordata si astept cu interes un raspuns.
cu stima ciprian
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
djred, utilizator
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 22:13, 5 August 2009
Ati semnat o conventie in care este specificat in ce conditii va puteti recupera avansul.
Pana la urma,interesul lor este acela de a obtine profit.
Cred ca sunt de buna credinta cata vreme au venit cu solutii pentru a va recupera banii.
Incercati sa obtineti in scris promisiunea ca avansul se returneaza cu conditia sa gasiti/sa gaseasca pe altcineva.
Daca au multe solicitari,problema isi poate gasi rezolvarea.
Mult succes!
pai nu cred ca sunt de buna credinta, de fapt am aflat sigur din diferite surse, ca totul este ok pana vine vorba de bani. am fost de mai multe ori anula acesta, sa vedem ce se mai intampla si ni sa spus ca nu au fost doritori pentru ziua respectiva, desi mai multi cunoscuti s-au interesat de sala de nunta si la locatia cu pricina si nu sunt locuri libere anu` acesta. concluzia e clara: exista nunta care se va face anul acesta pe locul nostru si totodata noi vom pierde avansul amanati fiind pana in ultima zi cum ca nu s-au gasit inlocuitori.
de aceea intreb daca se va ajunge la acest caz ce drepturi am eu? nu am de gand sa pierd si bani si altcineva se se foloseasca de "rezervarea mea"
Daca sunteti sigur ca au gasit pe altcineva de ce nu incercati sa va prezentati cu niste prieteni 'interesati' de data respectiva, evident, fara sa isi ia nimeni angajamente, doar de test, sa vedeti cum decurg discutiile? Poate asa ii fortati sa recunoasca ca au pe cineva B-)
Dar daca ei sunt de rea credinta, dv. de ce sa fiti mai prejos......:D, in functie de ce prevede aceea conventie, (obligatia sa aveti nu stiu cate meniuri sau ceva de genul asta) si daca sunteti sigur ca au inchiriat sala ptr alta nunta, sugeratiile ca in data respectiva daca nu va dau bani inapoi, veti veni sa "manca-ti o ciorba " doar ati platit 2000 de lei ptr ziua aceea .........B-) Studiatii un pic aceea conventie, vedeti care sunt obligatiile ca daca e puteti sa faceti o masa festiva si cu 2000 de lei cu 5 -10 persoane, in aceea zi, iar daca ei au nunta in ziua aia .....eeeeeee aici avem o problema B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente care nu exista Nico_Nicoleta Nico_Nicoleta Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)