avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grupa a II-a de munca

Buna ziua. in perioada 1971 - 1990 am lucrat ca si muncitor in cadrul Electromotor Timis la atelierul de mase plastice conductoare ca si muncitor. Incadrarea s-a facut pe postul de bobinator, insa efectiv am lucrat la presa.

As vrea sa obtin grupa a II-a de munca pentru perioada 1971-1990 insa nu ma regasesc in anexa 2 din Ordinul 50/1990.

MA poate ajuta cineva cu vreo idee in cea ce priveste aceasta lacuna a anexei pentru situatia mea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:32, 11 Decembrie 2014
1. De ce credeti ca ar fi o lacuna a prevederilor legale?

2. Daca locul dvs. de munca ar fi fost prevazut in gr.a II-a de munca ati fi avut inregistrata aceasta in carnetul de munca.

3. Luati legatura cu angajatorul de atunci sa va dea toate lamuririle necesare.
... nu este chiar raspunsul la care m-am asteptat. Problema este ca pentru perioada post decembriesta sunt incadrat in grupa a II-a de munca, intrucat activitatea desfasurata figureaza in ordinul 125. insa legea nu retroactiveaza. Ori, in conditiile in care nu mi-am schimbat stimate domn locul de munca si nici incadrarea, consider ca vb de o lacuna.
Angajatorul refuza sa imi acorde incadrarea in gradul 2 si ma indruma spre instanta. Dar in fata instantei nu ma pot face de rusine, nu? As fi vrut sa stiu daca sunt sanse de castig sau o las balta.
1. Atunci numai instanta de judecata poate hotari daca benficiati de gr. a II- de munca.

2. Nimeni nu va poate spune ce sanse de castig aveti in instanta care va vedea probele detinute de dvs. si va dispune conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca copilulbataus copilulbataus De dimineata stau pe legis sa identific actele normatuve, incidente perioadei 1978-1993, care reglementau acordarea grupelor de munca pentru meseria de ... (vezi toată discuția)
Grupa munca roxana61 roxana61 Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspunsla situatia de mai jos : Dupa terminarea liceului am fost repartizata la CFR unde am lucrat in perioada ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca - anexa 2 radu_mc radu_mc Buna seara, poate ma poate ajuta cineva cu anexa completa nr 2 a Ordin 50/1990. Stiu ca mai este si Ordin 125/1990 in care apar iar 2 anexe pentru grupele de ... (vezi toată discuția)