Buna ziua.
Se poate face succesiune în instanță în cazul în care unul din moștenitori refuză să facă proces de stabilire a filiației împotriva celorlalti frați pentru a fi declarat moștenitor și să vină la succesiune?
Menționez că sunt 4 frați însă unul nu poate face dovada că este fiul celui dupa care se face succesiunea decat prin proces de stabilire a filiației in care frații să îl recunoască ca fiind fratele lor si fiu al tatălui lor.
Ce este de făcut în acestă situație?
Poate fi chemat la procesul de succesiune chiar daca nu e mostenitor in acte și instanta să stabilească dacă il introduce sau il înlătura de la succesiune?
Daca nu poate face dovada ca e mostenitor, nu e si pace! Deci nu sunt patru mostenitori, sunt doar trei, cei care pot face dovada ca sunt fii defunctului.
Nimic nu-i impiedica pe cei trei sa ceara dezbaterea succesiunii.
Si inca ceva: din punct de vedere legal nu asa-zisii frati il vor recunoaste ca fiind fiul defunctului, asta o poate face doar instanta si doar in anumite conditii.
P.S. Cititi despre mostenitorii lui adrian paunescu, e un foileton din care aveti ce invata.
Doar unul din moștenitorii dovediți locuiește împreună cu fratele "nerecunoscut" in casa părintească.
Menționez că cei 3 frați îl recunosc și au crescut împreună cu fratele cu problema și se dorește includerea lui la succesiune însă acesta refuză să facă procesul de stabilire a filiației pentru a deveni moștenitor.
În caz că cei 3 vor merge în instanță pentru succesiune o vor putea face fără să fie acuzați că au ascuns un moștenitor?
Sau dacă la succesiune il menționează și pe fratele cu problema ce șanse de rezolvare există?
Multumesc
Haideti s-o luam altfel!
Daca aia trei, ,,legitimii", vor sa-i faca parte dreapta bastardului, sunt liberi sa-si imparta cu el cotele-parti din mostenire. E o solutie simpla si nu necesita batai de cap. Un proces de stabilira a paternitatii este nitel mai complicat, asta si datorita faptului ca presupusul tata este decedat.
Stiu, legal nu va fi frate cu ceilalti trei, dar dupa ce s-a impartit ce era de impartit....
Si daca vor sa duca lucrurile pana-n panzele albe, al patrulea isi poate schimba numele pe cal;e administrativa, o varianta foarte facila.
Revin cu intrebarea adresata la inceput reformulata:
Cand se face cererea de chemare in judecata se va mentiona ca "mostenitor" si fratele cu problema urmand ca mai apoi pe baza actelor instanta sa il inlature de la succesiune sau doar fratii mostenitori legali se vor mentiona de la inceput fara a-l include si pe fratele nelegitim?
Multumesc.
Executarea silita
fify1
Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Speta
maria_ioana
Buna ziua,
Am si eu o situatie in familie de genul:
- bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. ... (vezi toată discuția)