avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creante salariale nascute dupa confirmarea planului de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creante salariale nascute dupa confirmarea planului de reorganizare

Buna ziua,
Nu mi-au fost platite salariile pe ultimele 2 luni de catre o societate aflata in reorganizare judiciara. In momenul intocmirii contractului de munca societatea se afla de o vreme in reorganizare.Am si demisionat pentru neprimirea salariului.
Conform CIM data pentru primirea salariului era 28 octombrie pentru luna septembrie si 28 noiembrie pentru luna octombrie.Nu am primit banii pe aceste 2 luni.
Societatea are administrator special, continua activitatea,are contracte comerciale in derulare,realizeaza venituri, plateste furnizori si anumiti salariati (mai putin cei cu care a incetat raporturile de munca dar au salarii de primit, este o practica a administratorului special)
Stiu aceste lucruri pentru ca am fost angajata pe post de contabil sef.
Varianta cu reclamatia la ITM nu cred ca ajuta, nu se prevad amenzi pentru neplata salariului, iar o eventuala amenda nu s-ar plati din cauza situatiei juridice a firmei.
Actiunea in instanta poate ca e o varianta, nu stiu insa sigur daca un titlu executoriu va obliga la plata salariilor, nu cunosc foarte bine cum se aplica legea 85/2014 in acesta situatie.
Pe langa primirea salariului ma intereseaza in ce mod as putea actiona pentru a dovedi reaua credinta si incalcarea procedurilor legale de catre administratorul special, avand in vedere faptul ca, creantele salariale, nascute dupa confirmarea
planului de reorganizarea nu trebuie inscrire in tabelul creantelor, ele trebuie platite doar in baza documentelor doveditoare (CIM).
M-am gandit sa fac o sesizare si catre administratorul judiciar al debitoarei.
Rog practicienii in insolventa, avocatii sau juristii daca pot si doresc, sa-si expuna opiniile atat pe forum cat si prin mesaj privat.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 16:00, 11 Decembrie 2014
Art. 143- legea 85/2014
(1) Dacă debitorul nu se conformează planului sau desfăşurarea activităţii sale aduce pierderi sau se acumulează noi datorii către creditorii din cadrul procedurii, oricare dintre creditori sau administratorul judiciar pot solicita oricând judecătorului-sindic să dispună intrarea în faliment a debitorului. Cererea se judecă de urgenţă şi cu precădere.
In baza articolului citat pot si eu in calitate de fost angajat care nu si-a primit salariul sa cer intrarea in faliment a acestei societati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere intrare in faliment facuta de catre creditor impotriva debitorului in timpul procedurii de reorganizare alexmartinescu alexmartinescu buna ziua.va rog,imi poate spune cineva felul in care sa redactez o asemenea cerere?debitorul nu mi a achitat de 4 luni salariul de cand a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Administrator special in instanta Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar? (vezi toată discuția)
Insolventa si datoriile curente alexmartinescu alexmartinescu buna seara .cum poate actiona un salariat in cazul in care societatea nu plateste la zi salariile dupa intrarea in insolventa. datoriile din planul de ... (vezi toată discuția)