avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe si impozite angajat rezident RO angajator Anglia
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Taxe si impozite angajat rezident RO angajator Anglia

Buna ziua.

In viitorul apropiat, este posibil sa fiu angajat de un angajator din Anglia, ce activeaza in domeniul IT, cu contract individual de munca (stat de plata/payroll).

Pentru a-mi desfasura activitatea, voi folosi in Romania un calculator (din baza materiala a angajatorului) pentru a ma conecta la infrastructura din Anglia a angajatorului, si de acolo imi voi desfasura activitatea (programare, relationare cu clientii angajatorului, etc.). Am patru intrebari.

1) Unde se considera ca imi desfasor activitatea; in Romania sau in Anglia? Mentionez ca in Romania nu voi interactiona cu niciun client (nici macar indirect).

2) Unde platesc taxe; in Romania sau in Anglia?

3) Daca taxele se platesc in Romania, ce taxe platesc mai exact, atat eu cat si angajatorul? Altfel spus, din salariul brut (gross payment) care ajunge in contul meu (angajatul) din Romania, cu cat raman "in mana"?

Va multumesc mult pentru ajutor. Se pare ca este o speta destul de complexa (sau cel putin, neobisnuita) asa ca daca nu am fost destul de clar in exprimare sau nu am oferit suficiente informatii va rog sa ma anuntati.

Multumesc mult pentru timp si efort.

Cu respect,
Andrei Petrescu
AndreiPetrescu a scris:

Buna ziua.

In viitorul apropiat, este posibil sa fiu angajat de un angajator din Anglia, ce activeaza in domeniul IT, cu contract individual de munca (stat de plata/payroll).

Pentru a-mi desfasura activitatea, voi folosi in Romania un calculator (din baza materiala a angajatorului) pentru a ma conecta la infrastructura din Anglia a angajatorului, si de acolo imi voi desfasura activitatea (programare, relationare cu clientii angajatorului, etc.). Am patru intrebari.

1) Unde se considera ca imi desfasor activitatea; in Romania sau in Anglia? Mentionez ca in Romania nu voi interactiona cu niciun client (nici macar indirect).

2) Unde platesc taxe; in Romania sau in Anglia?

3) Daca taxele se platesc in Romania, ce taxe platesc mai exact, atat eu cat si angajatorul? Altfel spus, din salariul brut (gross payment) care ajunge in contul meu (angajatul) din Romania, cu cat raman "in mana"?

Va multumesc mult pentru ajutor. Se pare ca este o speta destul de complexa (sau cel putin, neobisnuita) asa ca daca nu am fost destul de clar in exprimare sau nu am oferit suficiente informatii va rog sa ma anuntati.

Multumesc mult pentru timp si efort.

Cu respect,
Andrei Petrescu

Si eu ma aflu intr-o situatie similara si as avea nevoie de lamuriri la intrebarile de mai sus.
Ne poate ajuta cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva pfa cu norma de venit facturi in strainatate leosimi leosimi Buna seara, In viitorul apropiat urmeaza sa am contract de colaborare cu o firma din Anglia. Pana acum se pare ca o sa-mi desfasor activitatea sub forma ... (vezi toată discuția)
Clarificari pfa Remus47 Remus47 Am urmatoarele intrebari si rog pe cei avizati sa ma ajute : 1 Am avut un PFA in domeniu IT, impozabil la norma de venit si am suspendat activitatea in ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)