avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical/concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical/concediu de odihna

Am fost in ITM 18 luni pe cod 14; am revenit la locul de munca prin pensionare medicala grd III cu drept de munca, la 01. 06. 14; am efectuat de atunci 4 zile de CO; in acest moment angajatorul imi spune ca mai beneficiez de 18 zile de concediu de odihna; mentionez ca inainte de boala aveam 25 zile/ an; inseamna ca am pierdut concediul de odihna pe 2013 integral. Este corect?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emilia55 , utilizator 06:14, 11 Decembrie 2014
In prezent un angajator este obligat sa acorde CO unui salariat proportional cu timpul efectiv lucrat, ceea ce inseamna ca se scad CFP, conced med, absentele nemotiv, alte suspend ale CIM. Intrucat aceasta prevedere este in dezacord cu cele europene (Directiva 2003/88/CE ) se poate obtine CO integral, inclusiv pe anul 2013, dar numai in instanta.
In parlamentul Rom s-a adoptat o modificare a CM in acest sens, pt a pune in acord legislatia rom cu cea europeana, dar nu s-a publicat in MOf. Oricum nu se aplica retroactiv.
In concluzie, va obtineti dreptul pe 2013 doar in instanta, iar pe 2014 in acelasi fel pt diferenta de CO de pana la 25 de zile.
Modificarea CIM la timp partial nu modifica durata CO.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare concediu de odihna efectuat - la incetarea cim cu 55,b cicix cicix Am fost angajata la o societate timp de 28 de ani anul acesta am avut urmatorul pontaj : ianuarie - 01-24 lucrat cu 24 concediu medical, februarie - ... (vezi toată discuția)
Calcul co TEA TEA Salut, Intrebarea mea este urmatoarea: daca s-au abrogat dispozitiile Codului Muncii privitor la calcularea nr de zile de CO proportional cu timpul efectiv ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)