avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul CO

Salut,
Intrebarea mea este urmatoarea: daca s-au abrogat dispozitiile Codului Muncii privitor la calcularea nr de zile de CO proportional cu timpul efectiv lucrat (pentru CIM cu norma partiala) asta inseamna ca trebuie sa recalculez numarul de zile de CO care se cuvin salariatilor aflati in aceata situatie pe anul 2005, nu?!
Aceasta recalculare se va regasi intr-un act aditional (findca reprezinta modificarea unui element al CIM)?!
Si cum recalculez spre exemplu pentru un salariat care din ian-septembrie a fost angajat cu 6 ore/zi iar din septembrie-decembrie are norma intreaga.
Eu am calculat ian-iulie cu 6 ore/zi si iul-dec cu norma intreaga. (in iulie s-a modificat CM)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 09:05, 29 Noiembrie 2005
1. Pentru perioada pana la 30 iunie calculezi proportional cu durata TP, de la 01.07 ii acorzi ca si cum ar lucra 8 h. Deci, pt o persoana cu program de 6 ore, pe lunile ianuarie-iunie are dreptul la 75% din durata concedului aferent celor 6 luni iar pe iulie-decembrie 100% din cel pe cele 6 luni ramase. Ex pt cineva cu 20 zile CO si cu timp partial 6 ore CO pe anul 2005 este de 18 (17,5) zile.
2. In CIM la rubrica durata concediului de odihna se inregistreaza durata efectiva Co la care ar avea dreptul conf. cu vechimea sa, potrivit contractului colectiv de munca, din care se acorda prportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Deci nu ar trebui sa inregistrezi o modificare acolo si nici sa faci un act aditional.
Draga Miruna, in exemplul cu cele 18 zile, sunt calculate la 6 ore sau la 8 ore? Eu zic ca are dreptul tot la 20 de zile dar platite la 6 ore.
asta numai daca tu consideri ca UG nr.65 din 29 iunie / 2005 se aplica retroactiv si pt primele 6 luni ale anului 2005, inainte de abrogarea al. 4 din art. 140 Codul Muncii ("Durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu CIM cu TP se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.) Pt primele 6 luni este calculat proportional cu timpul lucrat, adica 6h, iar pt ultimele 6 luni, dupa schimbarea CM, la 8 ore. Oricum plata se face proportional, schimbarea se refera la durata concediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna in cazul cim cu timp partial tudorache_alyna tudorache_alyna Prin abrogarea prevederilor art. 140 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (prin O.U.G. nr. 65/2005), regula proportionalitatii ... (vezi toată discuția)
Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)