avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre si folsire spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre si folsire spatii comune

1. Administratorul unei asociatii de locatari are obligatia legala de a citi apometrele individuale?
2. Daca admnistratorul de bloc este in conflict cu proprietarul si nu recunoaste primirea citirii apometrelor, punand la plata pausal, ce se poate face?
3. Cum pot utiliza suprafetele din bloc (boxe, uscator), daca acestea au fost insusite de ati proprietari si tinute sub lacat? Mentionez ca nu platesc de 30 de ani nici un ban pentru utilizarea lor desi adunarea proprietarilor a hotarat acest lucru.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dyayzh , utilizator 00:46, 12 Decembrie 2014
Citirea apometrelor se convine in cadrul adunarii generale.
Se practica autocitirea cu verificarea periodica de catre administratie sau comitet (sa zicem de doua ori pe an). Un administrator profesionist va lua in calcul autocitirea locatarului.
1-Administratorul de imobil are obligatia citirii periodice a apometrelor,numai in situatia in care comitetul executiv decide aceasta obligatie
2-Proprietarul poate comunica index consum individual lunar fie prin comunicare postala cu confirmare primire,fie prin alt vecin ,fie prin presedinte de asociatie sau membri comitet executiv
3-Norma in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia parti comune fara acordul asociatiei de proprietari
Spatiile parte comuna ,conform norme in vigoare,pot fi exclusiv utilizate de un proprietar,prin ioncheierea de contract de inchiriere sau de comodat
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor
dyayzh a scris:
1. Administratorul unei asociatii de locatari are obligatia legala de a citi apometrele individuale?

Administratorul asociatiei are obligatiile prevazute in CIM si/sau in fisa postului. Aceste obligatii se stabilesc intre angajator (comitetul executiv) si angajat (administrator).
2. Daca admnistratorul de bloc este in conflict cu proprietarul si nu recunoaste primirea citirii apometrelor, punand la plata pausal, ce se poate face?

Sesizati in scris presedintele asociatiei pe care l-ati ales, cel care conduce asociatia.
3. Cum pot utiliza suprafetele din bloc (boxe, uscator), daca acestea au fost insusite de ati proprietari si tinute sub lacat?

Discutati cu presedintele asociatiei care poate pune in discutie problema folosirii spatiilor comune atat in sedintele de comitet cat si in adunarea generala. Aceste spatii pot fi folosite in comun de mai multi proprietrari fara costuri ori pot fi inchiriate proprietarilor pe bani.

Multumesc d-le Adrian pentru raspunsuri. Voi face cereri in scris pentru lamuriri pentru a avea numere de inregistrare. Si inca o intrebare si nu va mai deranjez. Daca mi s-a pus pausal cand duc citirea administratorul blocului are sau nu obligatia sa regularizeze in lunile urmatoare consumul meu de apa in functie de citirea prezenta si pausalul achitat?
Multumiri anticipate!

Alte discuții în legătură

Recalculare apometre MCristian MCristian Buna ziua Am si eu o intrebare .. in cazul in care am montate apometre pentru apa in apartament .. dar din anumite motive nu am mai reusit sa citesc ... (vezi toată discuția)
Transmitere index apometre doinaVis doinaVis Care sint metodele legale de comunicare index apometre? Exista o lege? Se poate transmite poza indexului prin sms , whatsapp , e-mail? Eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)