avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre si folsire spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre si folsire spatii comune

1. Administratorul unei asociatii de locatari are obligatia legala de a citi apometrele individuale?
2. Daca admnistratorul de bloc este in conflict cu proprietarul si nu recunoaste primirea citirii apometrelor, punand la plata pausal, ce se poate face?
3. Cum pot utiliza suprafetele din bloc (boxe, uscator), daca acestea au fost insusite de ati proprietari si tinute sub lacat? Mentionez ca nu platesc de 30 de ani nici un ban pentru utilizarea lor desi adunarea proprietarilor a hotarat acest lucru.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dyayzh , utilizator 00:46, 12 Decembrie 2014
Repet ceea ce am spus mai sus: administratorul trebuie sa faca ceea ce decide comitetul executiv condus de presedinte. Acestia l-au angajat, acestia stabilesc obligatiile administratorului in limita legislatiei.
Comitetul executiv poate, conform legislatiei, sa adopte reguli si regulamente in cadrul asociatiei. Astfel comitetul poate adopata un set de reguli ori un regulament de gestionare a apei ce se consuma in asociatie. Noi, de exemplu, trecem un consum de 7 metri cubi/persoana/luna pentru cei care nu aduc indexul lunar. Dar daca omul aduce indexul in urmatoarele 2 luni facem compensare, regularizam. Dar nu regularizam consumuri pentru cei care nu aduc ori nu permit citirea indexului mai mult de 3 luni. Este decizia comitetului executiv adusa la cunostinta in adunarile generale....
Dvs. sunteti un om bun si corect. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare apometre MCristian MCristian Buna ziua Am si eu o intrebare .. in cazul in care am montate apometre pentru apa in apartament .. dar din anumite motive nu am mai reusit sa citesc ... (vezi toată discuția)
Transmitere index apometre doinaVis doinaVis Care sint metodele legale de comunicare index apometre? Exista o lege? Se poate transmite poza indexului prin sms , whatsapp , e-mail? Eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)