avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesirea unui asociat din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesirea unui asociat din firma

Buna ziua,
As dorii sa imi clarific urmatoarea problema.
Intr-o societate srl cu doi asociati, unul doreste sa iasa din societate. Celalalt asociat este de acord cu iesirea insa nu are suficienti bani sa plateasca partea celui care iese.
O parte din bani sunt in societate si o parte pot fi platiti intr-o perioada de cativa ani.
Poate fi platit din conturile societatii asociatul care iese sau trebuie sa il plateasca personal cel care preia actiunile?
Care este procedura juridica pentru aceasta speta si cum se poate proteja cel care iese din societate pentru a se asigura ca isi va incasa banii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:03, 11 Decembrie 2014
Nu poate fi platit din banii firmei. Cu toate acestea daca se va intampla sa faceti o astfel de plata o puteti considera dividend si platiti pana pe 25 luna urmatoare 16% impozit pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl,fara datorii,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in casa? MARIA G MARIA G Buna ziua,am si eu o interbare si nu stiu unde pot gasi raspunsul.Daca vrei sa radiezi un srl ,fara datorii ,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa isi insuseasca asociatii bani din contul societatii gaif gaif Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui. fac ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu dividende neincasate lidimotoc lidimotoc Buna ziua, Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de ... (vezi toată discuția)