avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis conducere

Cu riscul de a ma lungi trebuie sa relatez evenimentul in intregime pentru a va putea forma o parere.
In urma cu mai bine de o luna, aflandu-ma stationata intr-o parcare, un individ cu un autovehicul aflat in mers mi-a sters bara de protectie spate. Dupa mai multe discutii in contradictoriu cu soferul respectiv, am constatat ca zgarietura era una superficiala si se putea acoperii foarte bine cu un polish, astfel nu am considerat necesar sa merg la politie sa depun o plangere. Ulterior la doua saptamani, un echipaj de politie m-a cautat la domiciliu m-au legitimat, m-au informat ca un domn m-a reclamat, ca in ziua respectiva i-am avariat masina X-(. I-am relatat atunci agentului respectiv evenimentele si l-am intrebat ce ar trebui sa fac. Acesta mi-a spus ca ma va contacta telefonic peste week-end sa ma prezint la o confruntare la politie. Au mai trecut trei saptamani dupa care am fost contactata telefonic sa ma prezint la politia rutiera pentru solutionarea cazului respectiv. M-am prezentat la ora stabilita, agentul cu pricina m-a pus sa dau o declaratie privind evenimentul. In momentul cand am predat declaratia, zelosul agent deja imi completa o dovada de reparatie cu data in care avusese loc evenimentul si o dovada de retinere a permisului de conducere pentru neprezentare in 24 de ore de la producerea accidentului. Mentionez ca procesul verbal care sta la baza retineii permisului nu mi-a fost inmanat nici spre luare la cunostinta nici spre semnare. Deci confruntarea cu pricina nu a avut loc, nu mi-i s-a luat in calcul declaratia si de ce nu mi-a fost retinut permisul in momentul in care echipajul s-a prezentat la domicilil meu? Pot depune o contestatie pentru retinere abuziva de permis?
Cel mai recent răspuns: gabi1978 , utilizator 11:25, 11 Decembrie 2014
In mod normal permisul se retine doar in baza unui proces-verbal de contraventie care poate fi contestat, in termen de 15 zile de la comunicare, la Judecatorie.
Nu stiu ce s-a intamplat in cazul dvs., dar eu zic sa faceti o cerere la politie sa vi se elibereze procesul verbal si in acelasi timp depuneti si la judecatorie o plangere impotriva procesului verbal de contraventie in care sa explicati totul instantei, solicitand sa o oblige pe intimata (Serviciul de Politie Rutiera X) sa depuna acest proces verbal si sa dispuna anularea acestuia. Depuneti dovada de retinere a permisului si dovada de solicitare a procesului-verbal. La registratura judecatoriei veti primi pe loc un nr. de dosar si in baza acestuia depuneti si o cerere de eliberare a unui certificat din care sa rezulte ca aveti inregistrata plangerea, certificat in baza caruia Politia este obligata sa va restituie permisul, cu obligatia dvs. ca in cazul in care pierdeti procesul sa mergeti sa il depuneti inapoi la ei pentru perioada stabilita in pvc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar - permis suspendat daniel_cj daniel_cj Buna ziua, am nevoie de ajutor cu privire la o contraventie savarsita de mine . Am fost depistat de aparatul radar, in judetul Sibiu, inainte de Saliste ... (vezi toată discuția)
Pv intocmit in ilegalitate? dumitreldd dumitreldd Mi s-a intocmit pv retinere permis astfel: - in data de 08.07.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere sub pretextul conducerii cu viteza in ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)