avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conturi comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conturi comune

buna ziua,

as dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in cazul in care unul dintre soti scoate bani dintr-un cont bancar, in timpul casatoriei, inregistrat pe numele sau , despre acesti bani celalalt sot poate cere socoteala in cazul unui divort?

multumesc frumos
Depinde cum a fost deschis acel cont bancar, in ce scop si daca celalalt sot are cunostinta despre acesta.
In general, conform Cod fam. orice bun dobandit in timpul casatoriei este un bun comun si este supus partajului.
V. Ioana-Iulica
Consilier Juridic
Economiile realizate in timpul casatoriei fac parte si ele din masa partajabila. Veti aduce la masa partajabile toate bunurile obtinute in timpul casatoriei si se vor impartii in functie de contributia fiecaruia. Da se poate cere socoteala.
Exista si infractiunea de furt intre soti prevazuta de art 210 C pen.
La masa partajabila intra doar bunurile existente la momentul introducerii actiunii de divort. Daca banii au fost investiti in cumpararea unor actiuni, la masa partajabila vor intra actiunile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)
Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Divort mamina mamina Buna ziua, Am o problema destul de delicata ,pe care nu o pot discuta cu nimeni.Asa cum spune si titlul subiectului este vb despre un divort .In cateva ... (vezi toată discuția)