buna ziua,
azi am fost in audienta la conducerea casei de pensii locale si mi s-a spus ca pt.11 ani si 8 luni lucrati in grupa a 2 a intre 1978 -1990 mi se acorda numai 2 ani majorare la stagiul de cotizare conform legii 2632010.
am i ncercat sa-i explic doamnei ca aceasta este reducerea varstei de pensionare,dar dansa spune ca se acorda cele 3 luni pt.un an cf. artic 17 din legea 263 numai pers .de la artic 6 alin 1.pct.1 lit.c.
va rog foarte mult sa ma lamuriti pe ce temei legal ma pot baza pentru acordarea acestei majorari de stagiu datorata grupei
si as mai avea o intrebare; ce zile se mai scad din stagiul de cotizare pt. ca mi se recomanda mereu sa mai platesc o luna in plus contributia sa fie ca o rezerva pt. zilele care se vor scade din stagiu.?
va multumesc
Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.
Rugaminte
luvigia
Sotul meu a primit decizia de pensie si am o nelamurire .Are o reducere a varstei de pensie de 4 ani si 6 luni aferenta perioadei grupei a doua de munca. ... (vezi toată discuția)