avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiu de cotizare

buna ziua,
azi am fost in audienta la conducerea casei de pensii locale si mi s-a spus ca pt.11 ani si 8 luni lucrati in grupa a 2 a intre 1978 -1990 mi se acorda numai 2 ani majorare la stagiul de cotizare conform legii 2632010.
am i ncercat sa-i explic doamnei ca aceasta este reducerea varstei de pensionare,dar dansa spune ca se acorda cele 3 luni pt.un an cf. artic 17 din legea 263 numai pers .de la artic 6 alin 1.pct.1 lit.c.
va rog foarte mult sa ma lamuriti pe ce temei legal ma pot baza pentru acordarea acestei majorari de stagiu datorata grupei
si as mai avea o intrebare; ce zile se mai scad din stagiul de cotizare pt. ca mi se recomanda mereu sa mai platesc o luna in plus contributia sa fie ca o rezerva pt. zilele care se vor scade din stagiu.?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:19, 12 Decembrie 2014
Stagiul aferent este reglementat de legea 3/1977:



Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.
multumesc foarte mult pt.raspuns
deci prevederile legii nr.31977 ramin valabile chiar dupa aparitia noii legi a pensiilor nr.263?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu minim de cotizare! bună seara, am lucrat efectiv 12 ani și 6 luni, din care 3ani ... Tatiana1313 Tatiana1313 Bună seara, Am lucrat efectiv 12 ani și 6 luni, din care 3ani și 4 luni în grupa 1 de munca, iar restul în condiții grele de muncă și condiții ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Rugaminte luvigia luvigia Sotul meu a primit decizia de pensie si am o nelamurire .Are o reducere a varstei de pensie de 4 ani si 6 luni aferenta perioadei grupei a doua de munca. ... (vezi toată discuția)