avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna seara,
Care este pragul minim cind un creditor poate sa iti declare insolventa?
Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:18, 11 Decembrie 2014
Valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât şi pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare prevăzută de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru creanţe de altă natură decât cele salariate, iar pentru salariaţi este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.
Creditorul îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii insolvenţei este creditorul a cărui creanţă asupra patrimoniului debitorului este certă, lichidă şi exigibilă de mai mult de 60 de zile
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, ... juridic.answer juridic.answer Care este valoarea prag de deschidere a procedurii de insolventa, in contextul in care firma doreste sa-si declare singura insolventa? (vezi toată discuția)
Cum pot baga firma in faliment are darorii la stat marfdumyint marfdumyint Buna ziua ammo societate infiintata in2013 deniu Transport de marfuti internationale SRL din motive persona le nu mam ocupat de ia nu producea bani are ceva ... (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)