avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila diurna cuvenita vs. acordata ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila diurna cuvenita vs. acordata efectiv

Instanta a incuviintat proba cu expertiza contabila in dosarul in care am reclamat fostul angajator ca nu mi-a platit integral drepturile banesti privitoare la delegare.
Insa intimata in dosar pretinde ca ei si-ar fi respectat obligatiile... si vine cu o interpretare a unor clauze in acest sens.
Insa eu consider ca interpretarea intimatei este eronata, si ca din aceleasi clauze rezulta ca nu mi s-a platit tot ce mi se cuvenea.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa propun expertiza, de asa maniera incat sa fie utila solutionarii cauzei!?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:33, 17 Decembrie 2014
De ce considerati ca nu ati primit integral drepturile banesti pentru delegare?

Despre ce clauza se vorbeste in expertiza?
La incuviintarea probei cu expertiza, instanta a stabilit si obiectivele la care trebuie sa raspunda expertul.
Daca aveati de propus niste obiective, acestea trebuiau propuse instantei, care in urma analizarii, le aproba sau nu, la data incuviintarii expertizei.
Daca instanta asteapta propunerile dvs. pentru obiectivul expertizei, acesta poate fi: sa se stabileasca daca au fost respectate prevederile din legislatia nationala si respectiv prevederile din ROI, contract colectiv de munca, CIM, etc. (documente proprii firmei, la care presupun ca se refera clauzele invocate de catre angajator), referitor la plata drepturilor banesti privind delegarea angajatilor.
instanta a dispus:

Încuviinţează pentru reclamant proba cu expertiză contabilă de specialitate, cu următoarele obiective: - expertul să determine pentru perioada 29.11.2010-31.03.2012 dacă există diferenţe de drepturi băneşti ce ar fi trebuit să îi fie acordate reclamantului prin raportare la CIM şi orice act adiţional la acesta, aflat în vigoare la momentul respectiv; - expertul va indica dacă reclamantul a beneficiat de anumite sume de bani, respectiv alocaţie pentru cazare şi hrană iar in cazul unui răspuns negativ va determina cuantumul ce i s-ar fi cuvenit.

Eu vreau sa precizez sa se completeze obiectivele cu :
Expertul contabil va avea in atentie si prevederile legale incidente ale:
- art. 44 alin. (2) din Codul muncii, coroborat cu art. 45 Contract Colectiv de munca unic la nivel national si art. 5-9, HG 518/1995,
- lit. L alin. (3) din Contractul Individual de Munca,
- lit. L alin. (4) din Contractul Individual de Munca,
- art. 3 alin (1) lit. c) Directivei 96/71/CE a Parlamentului European din 16 decembrie 1996

deoarece constituie doar repetarea inmultirii, cu diferite alte valori ale diurnei/zi...
Completarile dvs. trebuiau mentionate in instanta, la data dispunerii expertizei si stabilirea obiectivelor pentru expert.
Aveti posibilitatea, ca dupa depunerea raportului de expertiza, sa faceti observatii la raport, daca expertul nu a analizat si aspectele mentionate de dvs. Partea a 2-a a obiectivului expertizei fixat de catre instanta se poate referi si la aspectele mentionate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul contabil si-a depasit atributiile, pot sa il recuz? aidu aidu Mi s-a incuviintat expertiza contabila pt drepturi banesti neacordate. Insa expertul contabil s-a apucat sa faca interpretarea unor clauze contractuale, in ... (vezi toată discuția)
Expertiza fara citare parte elini elini Buna ziua! As dori si eu lamuriri referitoare la o situatie juridica. Tribunalul dispune efectuarea unei expertize contabile intr-un dosar avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Recuperare tichete de masa niculinapopa niculinapopa Buna ziua! In data de 14 mai ,am un nou termen pentru recup. drepturi banesti si tichete de masa pe ultimii 3 ani. D-l expert mi-a comunicat ca va depune ... (vezi toată discuția)