avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul administratorului de a semna adeverinta pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul administratorului de a semna adeverinta pentru vanzare apartament

Buna ziua,

As dori sa va intreb ce pot face in cazul in care administratorul blocului refuza sa-mi semneze adeverinta pentru vanzare apartament desi eu sunt cu plata intretinerii la zi (nu am nicio datorie). Motivul pe care-l invoca este ca am un apomentru fara sigiliu si sigiliile la calorimetre partial deteriorate. El doreste sa-mi perceapa bani (garantie) pentru remedierea lor, plus sa platesc 300RON caldura pe luna aceasta si 200RON apa calda/apa rece desi in acel apartament nu locuieste nimeni de cateva luni bune.

Eu maine trebuie sa semnez contractul de vanzare.

Pot sa-l dau in judecata in caz ca contractul nu se mai semneaza din cauza lui si sa cer despagubiri?

Pot sa-l reclam undeva pentru abuz?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:35, 12 Decembrie 2014
Administratorul are un sef: presedintele asociatiei ...
Clarificati prima data cu presedintele problemele cu apometrele, sigiliile de unu singur nu sau rupt, ruperea de sigili este o infractiune. Dupa rezolvare depuneti plangere penala inpotriva administratorului daca nu semneza adeverinta.
Nu administratorul va semneaza adeverinta, stampila asociatiei se afla la presedinte, singurul in masura sa va semneze si sa va stampileze adeverinta, el trebuie sa mentioneze ca la data semnarii adeverintei datoria este 0, iar fondul de rulment este de X lei, si sa specifice ultima luna afisata, cu mentiunea ca dupa vanzarea apartamentului noul sau vechiul proprietar sa achite restul datoriilor.
Iar Notarul la care semnati actul de Vanzare- Cumparare stie el ce are de facut si ce sa mentioneze in acest act, cine o sa plateasca intretinerea, cand sa eliberati apartamentul, etc.
Iar la predarea apartamentului este bine sa faceti si un Proces-Verbal de predare, in care sa specificati toate indexurile, daca exista sau nu sigilii, atat la apa cat si la electrica.
Despre administrator.....numai de bine, sa isi vada de lungul nasului, ca sunt condominii in care administratorii au ramas un fel de Dumnezeu, de talie mai mica, dar....Dumnezei!
1-Conform norme in vigoare reprezentantul asociatiie de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari si nu detine autoritatea si competenta sa intocmeasca documente de genul celui necesar dvs
2-Interesul dvs primordial este tranzactionarea imobilului
Pentru solutionarea rapida si amiabila solutionati problema apometrelor ,situatie care nu implica alocare de timp si stres ca in cazul unei actiuni in instanta care nu va garanteaza hotarare favorabila
Referitor la plangerea penala impotriva administratorului de imobil...atentie sporita ,
deoarece practica demonstreaza ca actiuni in justitie de genul celor precizate de dvs se soldeaza cu hotarari defavorabile reclamantului - dvs ca si proprietar nu detineti raporturi cu administratorul de imobil...
Multumesc pentru raspunsuri!

De la notar mi s-a spus ca-mi trebuie semnatura amandurora (presedinte + administrator). De asemenea pe internet toate declaratiile pe care le-am gasit implicau semnatura atat a presedintelui cat si a administratorului.

Eu i-am spus administratorului sa faca un preces verbal de constatare a sigiliilor deteriorate si ca eu ma angajez ca sa le repar in cel mai scurt timp posibil. Problema e ca el imi cere in jur de 750RON un fel de garantie careia sincer nu-i vad rostul avand in vedere ca eu mi-am platit toate datoriile fata de asociatie intotdeauna si nu am fost restantier. De asemenea eu am un fond de rulment in jur de 400RON la administratie.

In caz ca antecontractul imi expira si eu pierd avansul primit de la cumparator ce pot face? Este OK modul cum se comporta? Este legal?

Mersi mult

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Plata restanta intretinere fost proprietar si diverse nereguli florydania florydania Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta:la data de 23.03.2015 am semnat in fata notarului un contract de vanzare-cumparare pentru un apartamant, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu administratora blocului Minca_Sorin Minca_Sorin Buna seara, Pe data de 2 aprilie 2015 m.am mutat in apartamentul cumparat,am citit apometrele si le.am depus in cutia postala aferenta doamnei ... (vezi toată discuția)